Vi holder af affaldssortering
- og hjælper jer med at kommunikere

Man kunne tro, at affaldskommunikation handlede om affald, mængder og beholdere. Egentlig handler det mest om mennesker. Borgere, som skal gøre noget – og i mange tilfælde noget andet, end de plejer. Det er vigtigt lige nu. Fordi endnu flere skal til at sortere meget mere. Og her gør kommunikationen en forskel.

I Mediegruppen tilbyder vi at samarbejde med jer omkring affaldskommunikation. Vi har mere end 10 års erfaring i at udarbejde strategier, koncepter og kommunikationsindsatser, der bliver eksekveret gennem såvel trykte som digitale medier.

Fokus er altid at motivere borgerne og gøre det nemt for dem at sortere.

Her har vi blikket rettet mod, at vi som borgere er forskellige, og at alle ikke bliver motiveret af det samme. Vi tror på, at vi bliver bevæget af de fortællinger, der taler ind i vores hverdag. Lige der, hvor vi er. Det kræver, at vi går fra at informere til at kommunikere.

Har I også brug for at gå fra information til kommunikation. Kontakt os og hør, hvordan vi kan samarbejde om affaldskommunikation, der favner forskellighederne og sætter fortællingerne i spil.

Hvad udfordrer andre kommuner?

Når du møder os, vil du måske opleve, at vi lytter mere, end vi taler. Vores nysgerrighed gør, at vi tager afsæt i en stor mængde viden, når vi skal udvikle og eksekvere affaldskommunikation. Vi har i foråret lavet en undersøgelse gennem en række kvalitative interviews i danske kommuner. Der er god viden og erfaringsudveksling, som vi gerne vil gerne dele med dig.

Vi er klar til at præsentere vores undersøgelse for dig – tag fat i os.

Fra skilte til sorteringsguider

Affaldskommunikation spænder vidt. Fra de mindste klistermærker til fx sorteringsguider, hjemmesider, affaldstæpper, annoncer, film og facebookopslag. Medier og muligheder, som indgår i den strategi og plan, som vi skaber i fællesskab. Og så er der altid noget, der skal løses ad hoc. Det tager vi også med.

Her en smagsprøve på nogle af de ad hoc-opgaver, vi har lavet:

Vil du se flere eksempler på affaldskommunikation eller snakke om strategi, koncept og eksekvering, er du velkommen til at kontakte os her.

Genbrugskæden

Jeres borgere er en vigtig del af genbrugskæden, men det er ikke sikkert, at alle tænker over det. Det hjælper vi med ved at skabe affaldskommunikation, som:

 • Gør det nemt at forstå, hvad der hører til i de enkelte fraktioner
 • Gør det synligt, at den enkelte borgers indsats gør en forskel for miljøet
 • Bryder gamle vaner og skabe nye gode vaner
 • Får borgerne til at se, at de er en vigtig del af genbrugskæden

 

Mediegruppen: Vi bevæger mennesker

Det ligger dybt i Mediegruppens DNA, at vi tror på, at fortællinger er med til at forandre verden. Vi sætter borgeren forrest, så vi kommer til at gå fra information til kommunikation. Det er ikke et smart trick. For skal vi bevæge mennesker, skal vi fortælle mere menneskeligt, mere vedkommende og mere relevant. Og så er vi tilbage ved, at affaldskommunikation handler om mennesker.

Læs også: “Jeg skulle have været skraldemand” skrevet af vores kommunikationschef Mette Bernt.

Book en kop kaffe -:

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi sætter fortællingerne i spil, når vi skal hjælpe med at eksekvere affaldskommunikationen i din kommune

Vi kan hjælpe jer med:

 • Kommunikationsstrategi og -plan for udrulning af en ny affaldsordning
 • Koncept som også grafisk danner en rød tråd i alt materiale og skaber opmærksomhed, omtale og samtale
 • Kommunikationspakker, som lander sammen med nye beholdere og guider borgerne til at komme godt fra start med affaldssortering i kommuner
 • Et fortællende website, der inspirerer til at sortere mere
 • Strategi for sociale medier, hvor I og borgerne får etableret et fællesskab omkring at sortere mere
 • Nudging og kommunikation på beholderne ved kommunal affaldssortering
 • Langsigtede planer, så I bevarer ”kommunikationstrykket”
 • Kommunikation på genbrugspladser, som guider, så I minimerer mængden af småt brændbart
 • Borgerinddragelse – som faktisk ofte er afsæt for hele processen ved kommunal affaldshåndtering
Vi samarbejder med
Del denne side