Kommunikation der forstår hjernens spilleregler

Anette Prehn lærte os om hjernen, og hvordan vi kan gå nye veje og træde nye stier for gøre kommunikationen stærkere på Mediegruppens webinar.


– Hvis du vil ud med et budskab, skal du ikke sige, hvad du vil af med. Du skal vende regnestykket om. Hvad vil du opnå? Hvad vander du, hvis det skal blive stærkt, spire og blomstre?

Gennem skærmen inviterede sociolog, foredragsholder og forfatter Anette Prehn ind i hjernens forunderlige univers. Ren videnskab, men sat i perspektiv for virksomheder, kommuner og andre aktører med et budskab. For hvordan får du hjernen til spille med i stedet for at spille dig et puds? Og hvad kan du bruge den viden til, når du kommunikerer til en hjerne, som har et andet udgangspunkt end din?

Anette Prehn tog os på en rejse, hvor vi gik fra hjerneklodset til hjernesmart adfærd, blev klogere på hjernens stisystem, der hele tiden afvikler og udvikler nye stier, og hvordan fremtidståge får mennesker til at stå stille eller træde baglæns frem for at flytte sig fremad.

Gentagne fortællinger snyder hjernen

”Forstå din hjernens spilleregler og kommuniker stærkere” var første af Mediegruppen Gå-hjem-møde. Et pusterum med nye vitaminer til netop hjernen. Vi havde håbet at kunne mødes og dele inputs sammen. Men da det ikke lykkedes, fik vi besøg af Anette Prehn i AI Innovation House og brugte webinarformatet til at sende direkte hjem til stuerne og kontorerne.

Under webinaret lagde Anette også vægt på fortællingernes kraft, når vi skal spille ind på hjernens egne regler og blive ”hjernesmarte”. Når vi skal forstå hjernens julelege og snyde den tilbage.

Jo flere gange vi fortæller en historie, jo bredere bliver stien, var hendes budskab.

Med andre ord, jo mere tryg, overskuelig og velkendt bliver budskabet for modtageren, og jo større chance er der for, at de forstår, bliver inspirerede eller rykker sig.

Hvis du gik glip af webinaret eller har fået smag for mere, kan du i en kort periode se webinaret her, eller kan du følge med her, hvor der løbende kommer nye Gå-hjem-møder om sundhed, samfund og miljø.

Nysgerrig? Bestil
vores magasin med cases og fortællinger

Få inspiration til kommunikation og samtale med borgere og medlemmer. Bestil vores magasin, som udkommer primo januar 2021 og få nye perspektiver om borgerkampagner, samfundsudvikling og fastholdelse af medlemmer. Det nyeste nummer har temaet: ‘Den nye dagsorden’. Hidtil har vi skrevet det, som kunderne gerne vil have, men i forandringstider er der brug for strategisk tænkende kommunikatører, som kan hjælpe dem til at sætte en ny dagsorden. 36 sider, mere format og mere viden. 

Magasinet er gratis. Vi sender det direkte til din postkasse. Dine oplysninger bruger vi kun til at sende magasinet samt følge op på, hvorfor du fandt det relevant.

Bestil det her

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”