Når mennesker driver fortællingen

Boligområder er langt mere end mursten, vægge og vinduer. Det er hjem for familier. Det er fællesskaber mellem naboer. Det, der også betyder noget, når vi vælger bolig. Men måske får vi ikke øje på det lige med ét. Så hvordan kommunikerer vi om det?

Du kender dem. Opslagene med den treværelseslejlighed, god sydvestvendt altan, vaskesøjle og stort køkkenalrum. De giver et godt indblik i, hvad der kan blive dit kommende hjem – i fysisk forstand. Men opslagene lader også noget tilbage. Omgivelserne, stemningen og fællesskabet omkring ens hjem.

Mere end bare bygninger 

I Danmark har vi en særlig tradition for at indgå i fællesskaber. Historisk set har andelsbevægelsen sat en ramme om fællesskabet, det samme gør det danske foreningsliv. Men fællesskaberne er over alt. Også i boligområder, som er meget mere end bare bygninger. Boligområder er som rammen for menneskers liv. Det er her de tager væk fra, kommer hjem til. Det er her, de bor og lever. Hver for sig og i naboskaber. 

Fra information til kommunikation 

I Mediegruppen tror vi på, at fortællinger forandrer verden. Når vi laver kommunikation om boligområder, retter vi blikket mod den samfundsrolle, boligområderne spiller. Vi går fra information til kommunikation. Sætter mennesket forrest i fortællingerne. Taler med dem, der står bag en udlejningsvirksomhed – hvad er deres ønsker og værdier? Og hvad siger beboerne, bestyrelsesformanden og dem, der står for driften? Alle kommer de til orde og fortæller, hvad der er vigtigt for dem i verden og hverdagen. På den måde bliver kommunikationen det kit, der forbinder menneskerne i boligområderne. Og det fælles billede ud ad til, som fortæller, at her er godt at bo. 

Kommunikation – en todelt opgave

Hos Vidar Ejendomme er kommunikationen opdelt i to lige vigtige områder. 

Den ene opgave er en synliggørelse af ledige lejemål, som sker uge for uge. En vigtig opgave, hvor et hold medarbejdere har ansvaret for at sikre omtale, fotos og film til de sociale medier. 

Den anden opgave at gøre opmærksom på, hvad Vidar Ejendomme står for gennem fortællinger, der sætter fokus på ambitioner, projekter og rådgivning. Her er kunder og samarbejdspartnere den vigtigste målgruppe for kommunikationen, der kommer ud nyhedsmails og på LinkedIn. 

Se konkrete eksempler herunder. 

Perfekte rammer til mennesker, der vil bo, arbejde og leve i byen

Det er kernen i forretningen for Vidar Ejendomme. Udlejning, serviceopgaver for udlejere og byggeprojekter fylder i hverdagen. Det går godt. Så godt, at det ikke altid er nemt at finde tid til at fortælle omverdenen om det.

– Det er vigtigt for os løbende at kommunikere med omverden, fordi vi gerne vil have et vedvarende kendskab til vores virksomhed hos kunder og samarbejdspartnere. Så de ved, at vi fortsat er i markedet, siger Lars Horst Petersen, direktør i Vidar Ejendomme.

Kommunikationen omkring ledige lejemål står medarbejderne på Vidar-holdet for. Og så er der den anden del. Den med de perfekte rammer, som dækker over meget mere end hvad lejemålene indeholder i forhold til køkken, stue, værelser og bad.

Vidar Ejendomme har fokus på at skabe hjem til danskerne uanset, hvor de er i livet.

Men det er også det, der er vanskeligt at sætte ord på, når man står midt i det. Her er Mediegruppen med som den ekstra kollega, som hjælper med at sætte ord på alt det, der er Vidar Ejendomme. Vi stiller spørgsmål, få vendt tingene, spiller ind og kommer med forslag til kommunikation til website, nyhedsmails og sociale medier.

Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab inviterede inden for i fællesskabet

Da Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab skulle markere deres 75 års jubilæum, ville de gerne fortælle omverdenen, hvem de var. Christel, Niels Jørgen, Niels og Majbrit blev sat foran fortællinger, der kom til at handle mere om mennesker og mindre om boliger.

Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab er et fællesskab, der gennem 75 år har sørget for trygge og hyggelige hjem i Juelsminde og omegn.

Det fællesskab er de stolte af hos Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab, og jubilæet skal derfor fejres med en brochure udformet som et magasin. Da Mediegruppen får opgaven, er der ingen tvivl om, hvordan den skal løses. I virkeligheden ligger opgaven lige til højrebenet. For hvis man skal vise, hvem Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab er, er det mennesket, der skal drive fortællingen.

I magasinet møder du eksempelvis Christel, der bor alene, men næsten fungerer som bedstemor for den syriske familie ovenpå. Til gengæld sørger familien for, at hun har det godt og får hjemmelavet mad en gang i mellem. Du kommer også på besøg hos Majbrit, der trygt kan lade sine døtre rende og lege ude foran huset og cykle ned til havnen efter is. Og så får du det historiske perspektiv, der fortæller om mennesker, der gik sammen for at skabe gode steder at bo og leve.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”