Sådan gør vi Syddanmark rigere og mere attraktiv

Konferenceturister er nogle af de mest attraktive gæster i Syddanmark. Det ved Inspiring Denmark, som Mediegruppen hjælper med at kommunikere.

Hver gang en konferenceturist er i landet, bruger han eller hun mindst fem gange så mange penge som en ferieturist.

Konferenceturister – dem, der rejser verden rundt for at blive klogere inden for deres arbejdsfelt – er med andre ord en god forretning at hente til vores del af verden. Det ved Inspiring Denmark, som arbejder med at tiltrække internationale konferencer til hele Syddanmark med det formål at placere området på verdenskortet som konferencedestination.

Sparer ikke på kronerne

Kigger man blot to år tilbage i tiden, har Inspiring Denmark tiltrukket imponerende 33 internationale konferencer til Syddanmark med dertil hørende 23.335 hotelovernatninger og et anslået øget forbrug på ca. 71 mio. kroner.

Konferenceturister lægger nemlig ikke kun penge på de hoteller, de overnatter på, eller de restauranter, de spiser på. De bruger også penge i detailhandlen, når de falder over et godt tilbud eller køber gaver med hjem til familien. Og de har pungen oppe, når de fx skal ud på bridgewalking, en tur i Legoland eller besøge H.C. Andersens fødehjem.

Gratis bistand

Inspiring Denmarks ydelser er gratis overfor værterne på uddannelsesinstitutionerne, hospitalerne og i erhvervslivet, som typisk er dem, der afholder konferencerne. Men naturligvis koster det at holde en organisation i kampform, så den konstant kan være med helt fremme, når der skal bydes på internationale konferencer.

Pengene til at drive Inspiring Denmark kommer blandt andet fra Syddansk Vækstforum, kommunerne, hospitalerne, uddannelsesinstitutionerne og hotel- og konferencestederne i Syddanmark.

Derfor er det vigtigt, at Inspiring Denmark får markeret sig og de internationale konferencer, der vælger at mødes i Odense, Kolding eller Sønderborg til i stedet for Kiel, Milano eller Pittsburg.

Husk erhvervsturismen

Det hjælper vi med her på Mediegruppen. Vi spotter sammen med det dygtige team hos Inspiring Denmark de gode historier og sørger for, at omverdenen også kender til dem – både i form af faste nyhedsbreve, opslag på de sociale medier og historier i de syddanske nyhedsmedier.

Målet er at gøre både omverdenen – lige fra du og jeg, der måske ikke kendte ret meget til forskellen på ferieturister og konferenceturister, og helt op til øverste politiske niveau – opmærksom på, hvor vigtigt det er at prioritere erhvervsturisme i sin statslige, regionale og kommunale strategi.

Love at first sight

Konferenceturisten møder nemlig Danmark for måske allerførste gang, bruger en pæn portion penge undervejs og – hvis vi er heldige – forelsker sig i eventyrlandet med verdens ældste monarki. Alle de gode oplevelser og følelser tager han eller hun med sig hjem til sin familie og sine venner, og måske står han eller hun igen i Syddanmark til næste år – denne gang med badebold og mavebælte i stedet for pc og blok.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”