Er bæredygtighed tænkt ind i din forretningsstrategi?

Kaster man et blik på Dansk Industris (DI) analyse ”Flere virksomheder skal fortælle om bæredygtighed”, bliver det hurtigt tydeligt, at kun omkring halvdelen af danske virksomheder kommunikerer om bæredygtighed. De mindre virksomheder halter bagefter. Men netop nu er der mulighed for både rådgivning og økonomisk opbakning.

Travlhed, drift og corona. Der er mange gode grunde til at lade bæredygtighedsrejsen være en den-tager-vi-i-morgen-opgave. Morgendagen har det desværre med at blive udsat. Nogle gange på ubestemt tid. Desværre, fordi arbejdet med bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling i løbet af kort tid har bevæget sig fra nice-to-have til need-to-have. Investorer, kunder og offentligheden generelt vil have mulighed for at kigge langt ind i virksomhedernes værdikæder. Dokumentation, transparens og ansvarlighed er blevet nye buzzwords. 

”Ifølge en spørgeanalyse i DI’s Virksomhedspanel fra marts 2021 oplever 60 pct. af de adspurgte virksomheder allerede i dag stigende krav fra kunder og/eller investorer til, at de arbejder med bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsadfærd.” 
Kilde: Flere virksomheder skal fortælle om bæredygtighed

Rådgivning og økonomisk opbakning 

At opgaven bliver skubbet, er helt forståeligt, fordi små og store virksomheder ikke kan tilsidesætte, at de har en forretning, de skal drive. Nu er der imidlertid hjælp at hente, så bæredygtigheden, den cirkulære økonomi og den grønne omstilling bliver tænkt ind i forretningsstrategien. 

Med et nyt tilbud fra Staten og Erhvervshusene kan virksomheder, der har op til 249 ansatte, nemlig få tilskud til udvikling af en grøn forretningsplan.Helt konkret kan man med modellen Grøn og Cirkulær Omstilling (GCO) få op til 90.000 kr. til at købe konsulentarbejde og -bistand. 

Interessant for virksomhederne. Og for Mediegruppen, fordi vi hver dag kæmper sammen med vores kunder for det bedre liv. Det kan vi, fordi vi gennem snart 25 år har fået en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø. Tre områder, der peger direkte ind i hele CSR-området. 

Med vores særlige indsigt og metode hjælper vi med at kortlægge alle de områder, hvor en virksomhed tager ansvar – eller måske skal til at tage ansvar. Vi tager med på rejsen fra ansøgning til kortlægning af mål og proces. Sammen med virksomhederne ser vi ind i klimaaftryk, energiforbrug og samfundsansvar. Virksomhederne skal bidrage med tid og mennesker og får os med som udviklere og konsulenter. Derudover er der sammen med os opbakning fra konsulenterne fra det regionale erhvervshus.

Tydeligt signal eller velbevaret hemmelighed

I Mediegruppen har vi taget CSR-rejsen sammen med andre virksomheder, offentlige organisationer og ngo’er, som fx erhvervs- og interesseorganisationer. Tilgangen er aktivistisk. Efter vi har taget en virksomhed igennem processen, som er agil og effektiv, så alle kan være med – står man med en ny forretningsmodel, der sikrer fremtiden og giver et meget bedre perspektiv. Et perspektiv, hvor vi også synliggør holdninger, værdier og håbet for en bedre fremtid. Og hvordan ansvarligheden bliver kommunikeret i og uden for organisationen. En opgave mange virksomheder springer over. 

”Blandt virksomhederne med op til 50 medarbejdere kommunikerer 47 pct. om bæredygtighed. ”
Kilde: Flere virksomheder skal fortælle om bæredygtighed

I Mediegruppen tror vi på, at fortællinger forandrer verden, så når vi har hjulpet med at kortlægge den strategiske rejse, tager vi den videre. Så virksomhederne får skabt en ny fortælling, der er mere relevant, mere imødekommende og mere menneskelig. Så vi kommunikerer på kanaler, der rammer marked, investorer og offentligheden. Så potentialet bliver forløst og virksomhederne står stærkere, øger konkurrencekraften og forbedrer bundlinjen.

Nysgerrig? Bestil
vores magasin med cases og fortællinger

Få inspiration til kommunikation og samtale med borgere og medlemmer. Bestil vores magasin, som udkommer primo januar 2021 og få nye perspektiver om borgerkampagner, samfundsudvikling og fastholdelse af medlemmer. Det nyeste nummer har temaet: ‘Den nye dagsorden’. Hidtil har vi skrevet det, som kunderne gerne vil have, men i forandringstider er der brug for strategisk tænkende kommunikatører, som kan hjælpe dem til at sætte en ny dagsorden. 36 sider, mere format og mere viden. 

Magasinet er gratis. Vi sender det direkte til din postkasse. Dine oplysninger bruger vi kun til at sende magasinet samt følge op på, hvorfor du fandt det relevant.

Bestil det her

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”