Bog om Naturkraft: Hvert opslag skal være en ny oplevelse

Vi er stolte af alle de opgaver, vi laver. Og så er der de opgaver, som vi kan kigge tilbage på med en helt særlig stolthed. Sådan er det for vores Art Director Jacob Pedersen, når han fortæller om designet af bogen bag Naturkraft – en arena i Vestjylland, hvor naturens fascinerende kræfter er sat i spil.

Opgaven lyder enkelt, men med et projekt som Naturkraft er det mere end som så. Med bogen bagom projektet ville Naturkraft give noget igen til bidragsyderne og dele de mange gode historier fra skabelsen af oplevelsescenteret med de besøgende. Tilblivelsen af bogen startede med møde efter møde, hvor Mediegruppens Art Director Jacob Pedersen og Julie Vesterby, der er kommunikationsansvarlig for Naturkraft, mødtes med de mange bidragsydere, der er årsag til, at projektet blev langt større end bare en god idé. Et rum fyldt med passionerede mennesker, som alle bidrager til deres vinkel på bogen. 

– Min og Julies opgave var at gøre det abstrakte konkret, så dem der får bogen i hånden forstår, hvordan Naturkraft er blevet til, fortæller Jacob.

Tanker om detaljen

Ligesom bidragsyderne og de mange mennesker hos Naturkraft var passionerede, gik Jacob og Julie også passioneret og nørdet ind i projektet. Nørdet i den positive forstand. Der er nemlig tænkt over alt til mindste detalje. Intet er overlagt til tilfældighederne. Cirklen, som danner Naturkrafts form, går også igen i både grafiske elementer og fotos. Ligesom de fire verdenshjørner har været et omdrejningspunkt. Samtidig er der placeret små cirkler i bogen, der illustrerer et ur, som tikker ned. Side for side. I takt med, at Naturkraft bliver til i fortællingen. Der er detaljer, som nogle måske ikke lægger mærke til. Men de vidner om de store ambitioner.

– Vi har været inspireret af naturen og dens kræfter. Nordisk og råt har været vores nøgleord. Det går igen i både designelementerne, billederne og papiret. Hvert opslag skal være en ny oplevelse, ligesom Naturkraft er en oplevelse, forklarer Jacob. 

De store ideer overlevede

Kommunikationsansvarlig for Naturkraft Julie Vesterby har stået for teksten og for at formidle alle de gode historier fra projektet. Men teksten skulle selvfølgelig spille sammen med det visuelle udtryk. Ligesom hun har siddet på skødet af Jacob gennem skærmen, har hun også været med fotograf Lasse Hyldager ude og tage billeder til bogen – billeder af det oplevelsescenter, som ikke var der. Bogen udkom nemlig først til åbningsreceptionen.

– Der sker noget magisk, når Jacob og Lasse arbejder sammen. De forstår at tænke ud af boksen – også selvom de skulle vise noget, der ikke var der. Normalt i sådan en proces, dør de store ideer undervejs, og man må gå på kompromis. Det føler jeg ikke, vi har gjort her, og det kommer til udtryk i det færdige resultat. Jeg har lavet magasiner før, men jeg har aldrig før været så tilfreds med et produkt, som jeg er med bogen om Naturkraft, siger Julie.

Hvad er Naturkraft?

Naturkraft er et oplevelsescenter i Ringkøbing, som ligger på 45 hektar jord med otte forskellige naturtyper. Det er det eneste sted i verden, hvor man har så mange naturtyper samlet på ét sted. Gennem leg og liv giver centeret gæsterne en helt ny oplevelse af den vestjyske natur, vækker nysgerrighed og skaber bevidsthed om natur, bæredygtighed og klima. Det er Fonden Naturkraft, der driver oplevelsesarenaen, som er blevet til ved hjælp fra en række vigtige bidragsydere.

Resultat

Bogen om Naturkraft ligger som eksemplar i udstillingen, men kan også købes af gæsterne efterfølgende. Den bliver også brugt som visitkort til samarbejdspartnere, eller når der kommer nye medarbejdere, der skal lære deres nye arbejdsplads at kende.

Læs hele artiklen om drømmeprojektet i Mediegruppens nye magasin. Du kan også få hele magasinet tilsendt gratis her.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”