Fra tørre tal til spiselig fortælling

Tænker du jordforurening, når det handler om at skabe gode levevilkår for borgere i Danmark? Det gør de danske regioner. Det kan man læse i rapporter om blandt andet jordforurening. Komplekst stof, som Mediegruppen har løftet med et gennemtænkt layout.

Regionerne gør et rigtig stort stykke arbejde for at skabe gode levevilkår for borgere i hele Danmark – herunder indsatser mod jordforurening. Det vil de naturligvis gerne fortælle politikere, journalister og de almene borgere om.

Mediegruppen har indtil videre stået for design og layout af de to rapporter, ’I bund og grund’ og ’Forebyggelse og samarbejde’. Opgaven har været at kommunikere vedkommende og relevant, hvad regionerne helt præcist gør, når det gælder indsatsen mod jordforurening i Danmark.

Bag de tørre tal og tunge tekster

Økonomi og fakta er blevet overskueligt at dykke ned i – således kan læseren hurtigt danne sig et overblik over indholdet.

– Den seneste rapport har taget kegler på Christiansborg. Og det er jo dejligt, når man lykkes med noget, som folk kan forstå, relatere til og synes godt om, selvom det kan være komplekst stof.

Noget vi kan relatere til

Billeddelen har spillet en stor rolle, da den gerne skulle afspejle essensen af rapportens indhold.

– Vi kommer helt tæt på og dokumenterer den daglige, menneskelige kontakt til naturen. Som når vi graver gulerødder op fra jorden, tager et glas vand fra vandhanen eller går med bare tæer i græsset. Billederne skal gerne afspejle kernen i det, regionerne vil fortælle: nemlig at de gør en indsats, så vi i fremtiden kan blive ved med at leve tæt med naturen, siger Jacob Pedersen.

En bemærkelsesværdig forside

Særligt forsiden af 2. udgave om arbejdet mod jordforurening har fået stor opmærksomhed på Christiansborg og de andre offentlige steder, den har ligget fremme.

– Jeg er vild med denne forside. Den er stærk. For på overfladen er det jo bare en helt almindelig kvinde, der nyder naturen. Men der er også en mere dyster side til billedet, da jordforurening også kan skade vandmiljøet – og dermed gøre noget så naturligt som en svømmetur til noget umuligt, siger Jacob Pedersen.

Det må ikke ske – og derfor er vi på Mediegruppen også stolte over samarbejdet med regionerne, og at vi med vores visuelle og grafiske greb kan bidrage til fokus på problemer med jord- og vandforurening.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”