Fjernvarme som forsyningsform lider under mange forkerte fortællinger om dyre priser og fossile brændstoffer. Derfor har flere fjernvarmeværker taget kampen op for at bryde igennem fjernvarmebarrieren.
Selvom cirka 65% af alle hustande i dag forsynes med fjernvarme, er emnet stadig ikke noget, der vækker en ophidsende samtale til et middagsselskab. Mange er ikke klar over, at fjernvarme faktisk ikke er en energikilde i sig selv – men et distribueringsnet af forskellige energikilder. Og værst af alt, så er mange ikke klar over, at fjernvarme er både grønt og billigt.
Hos Tørring Kraftvarmeværk ønsker de at skabe nem, billig, forudsigelig, driftssikker og grøn varme. Og faktisk er godt på vej til at opnå deres visioner. Deres varme kommer fra blandt andet solvarme, træpiller og en kollektiv varmepumpe. Prisen på fjernvarmeværket er desuden konkurrencedygtig med varmepumper og forbrugerne skal ikke røre en finger, når anlægget er installeret. Der er mange positive resultater hos værket, som nu skal kommunikeres.
– Vi satser på mere kommunikation i fremtiden. Vores nye strategiske retning skal medvirke til at informere fællesskabet om, hvad der foregår på værket. Samtidig skal det gå hånd i hånd med en grøn omstilling og billigere varmepris, fortæller Mads Damgaard, der er formand hos Tørring Kraftvarmeværk.
Men hvordan skal kommunikationen gribes an? Hvordan gør man fjernvarme nærværende, vedrørende og interessant for borgerne? Det er netop den barriere, som mange fjernvarmeværker lige nu bokser med.
Hos Tørring Kraftvarmeværk er de startet med en ny hjemmeside, visuel identitet og en fortælling om fjernvarmeværket som et delefællesskab. Der er blevet skabt et grundlag, som Tørring Kraftvarmeværk bruger, når de nu træder koblingen ned og skifter til et højere gear. Et gear som blandt andet omfatter en ny artikel hver måned, nyhedsmails til alle forbrugere og ugentlige facebookopslag med gode råd og nyttig viden.
I Danmark er 61% af fjernvarmen baseret på grøn energi. Målet er, at fjernvarmen i Danmark skal være 100% fossil-fri i 2030.
Lige nu arbejder alle fjernvarmeværker ihærdigt på at opnå netop det. Og der er mange gode fortællinger om grøn omstilling undervejs i processen. Fortællingen om den nye aftale om overskudsvarme fra en lokal virksomhed. Fortællingen om fårene, der græsser omkring solvarmeanlægget. Eller fortællingen om de medarbejdere, der hver dag gør en forskel og balancerer imellem valget af billige og grønne energikilder.
Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.