Er du ordbildn? SoMe kampagne satte fokus på kurser for ordblinde

Leonardo da Vinci, Sara Blædel og Jørn Utzon. Hvad har de til fælles? Ordblindhed. Men det er tydeligvis ikke noget, der behøver være en hindring. I det grønne erhverv – gartneri, skov, landbrug og i agroindustrien – er op mod 1/3 af medarbejderne ordblinde. Med en digital kampagne satte Den Grønne Konsulenttjeneste fokus på ordblindhed i branchen.

Ordblindekampagnen for Den Grønne Konsulenttjeneste blev skudt i gang i forlængelse af ordblindeugen i uge 40 og DR1’s udsendelse ”Vi er ordbildne”. I det grønne erhverv handler det i høj grad om et ønske om, at ordblinde medarbejderne får en nemmere hverdag. Hvor det ikke kræver en større indsats at sende en mail eller udfylde sine dagssedler. Og selvom det har været en mindre kampagne, har aktualiteten og den målrettede indsats sat skub i resultaterne.

”Vi ville gerne benytte den ekstra opmærksomhed på ordblindhed til at vise, hvor stor en effekt ordblindeundervisning kan have. Undersøgelser viser, at op mod 1/3 af medarbejdere i det grønne erhverv er ordblinde eller har læsevanskeligheder. Derfor er det et vigtigt område for os at sætte på dagsordenen,” siger Lotte Julin Bock fra Den Grønne Konsulenttjeneste.

Sådan blev kampagnen opbygget

Kampagnen bestod af en bærende videocase, hvor Henrik deler sin historie og oplevelse med at være på ordblindekursus, samt en række branchespecifikke videoer og Google Display bannere. Målet var at øge opmærksomheden omkring ordblindhed i det grønne erhverv og tilbuddet om målrettede ordblindekurser.

Med en snæver målgruppe er indholdet altafgørende

Annoncerne har skabt meget opmærksomhed på Facebook og besøgstallene på www.dgkt.dk er steget med 997%. Men vigtigst er, at vi kan se på interaktionen med kampagnen, at vi rammer de rigtige mennesker. Og med den snævre målgruppe har annoncernes indhold været helt afgørende for resultaterne.

”Målgruppen har kunnet identificere sig med rollemodellen fra filmen, som på den måde har medvirket til at bryde et tabu om ordblindhed i branchen. Det er min oplevelse, at det har været afgørende for kampagnens succes,” fortæller Lotte.

Kampagnens resultater

✔️ På tværs af Google og Facebook er annoncerne vist 276.954 gange med hele 4.453 hjemmesidebesøg i løbet af kampagnens 4 uger.

✔️ Særligt på Facebook har vi opnået flotte resultater og ramt den helt rigtige målgruppe. Det ser vi bl.a. på den store interaktion med hele 168 likes, 36 lagringer af annoncerne, delinger og kommentarer.

✔️ Desuden har kampagneindsatsen øget antallet af besøgende på specifikke handlingssider hos Den Grønne Konsulenttjeneste med over 200%. Fx siderne værktøjer og hent ansøgningsskema.

Klikkede du ind på dette opslag, fordi du gerne vil vide om du er ordblind? Se hvordan du kan blive testet hos Ordblindeforeningen.

Eller måske du ved, at du er ordblind, og endda arbejder i et af de grønne erhverv? Se hvordan du kommer på kursus her.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”