Typografi, fonte og #handlettering

5 januar 2018

Nanna Nør

Jeg ved ikke, hvordan passionen for fonte og typografi opstod hos mig. Men trangen til at kigge på noget pænt har i hvert fald altid været der – og trangen til at se et folieindpakket bybillede har aldrig været der.

#handlettering

At vælge den helt rigtige font eller typografi kan være en kunst i sig selv. Det lærte jeg allerede første uge af min uddannelse som mediegrafiker i 2014. Og efter utallige timers afhængighed og kiggeri på Instagram, forelskede jeg mig i en verden af håndtegnede fonte og bogstaver – og så tog det ellers fart.

Trang til at skabe

Jeg tegner, så snart jeg kan komme til det. På alt. Og jeg skaber – helst ud af ingenting. Min største inspirationskilde er det skrevne ord: Ordsammensætninger i lyrik, citater og korte tekster.

Derfor var det oplagt, at jeg skulle kombinere mine to passioner for det håndtegnede og det skrevne ord. Men det tog mig mange år med skitser af dyr, mennesker og objekter at nå til den konklusion, at jeg får den største tilfredsstillelse ved at skrive bogstaver på et stykke papir.

Øjenåbner

Efter et foredrag med Jacob Engberg til We Love Graphic Design 2017 i den Sorte Diamant, åbnede sig en helt ny verden for mig: At man kan faktisk leve af at male bogstaver. Jacob Engberg har sin egen virksomhed, Copenhagen Signs, hvor han udelukkende maler skilte og facader på bestilling. Det blev jeg meget fascineret af. Min plan er dog ikke at droppe det grafiske design, men det kommer klart til at fylde mere og mere i min hverdag at hive skitseblokken frem for at tegne, skrive eller male et par bogstaver.

Tjek #handlettering ud på Instagram, hvis du vil se den mere og mere udbredte tendens, der er kommet inden for håndskrevne bogstaver og fonte.

Vil du se mit arbejde, skal du hoppe ind på @by_nannanoer på Instagram.


Læs også: