Kun praktikant og allerede redaktør

7 august 2018

Freja Fredsted Dumont

Jeg kan nu, efter kun et år hos Mediegruppen, tilføje ’redaktør’ til mit CV. Altså redaktør for et vaskeægte magasin, der udkommer til en masse abonnenter. Vandreliv 05 2018 er det første magasin, jeg kan bryste mig af at være redaktør på – men forhåbentligt ikke det sidste.

Siden jeg startede hos Mediegruppen, har jeg været en del af den lille redaktion til magasinet Vandreliv; medlemsbladet for Dansk Vandrelaug. Én af de sjove ting ved at være en del af Mediegruppen er, at vi får lov til at beskæftige os med så mange forskellige niche-emner – og jeg kan efterhånden godt sige, at jeg ved lidt om meget.

Da jeg startede vidste jeg da f.eks. ikke, at Øen Langli inviterer til smukke vandreoplevelser og er den eneste ø i Vadehavet, der er betegnet som UNESCO Verdensarv. Eller at man kan lave en rubrik, der lyder; ”På eventyr i Lollands Alper”. Jeg er generelt blevet meget klogere på natur, vandregrej, og så har jeg talt med en masse ildsjæle, der sørger for at Danmarks ældste Vandreforening lever videre i bedste velgående.

Det startede med en fiske-ørneunge

Den første historie jeg skrev for Vandreliv handlede om en lille fiske-ørneunge, som var blevet udsat for noget så grusomt, som et angreb fra en duehøg, der skubbede ungen ud af reden. Og der hang den stakkels lille fugl så på en gren, lige under reden. Efter en hel nat, hvor den kæmpede for livet, klarede fiskeørneungen den – og i dag er den flyveklar, og kan forhåbentlig klare sig mod flere eventuelle angreb fra den onde duehøg.

Den dramatiske start på livet for fiskeørneungen blev starten på min karriere som skribent for Vandreliv, og jeg kan takke den for mit gennembrud. I dag har jeg kæmpet mig op i hierarkiet, og er blevet flyveklar nok til at kaste mig ud i rollen som redaktør.

Redaktør i praktik

Jeg har altid været vild med magasin-verdenen og længe vidst, at det er hér, jeg gerne vil gøre karriere fremtidigt. Derfor var det også en rigtig god læring for mig at forsøge mig med rollen som redaktør på et magasin.

Som redaktør på Vandreliv fastlagde jeg artiklernes placering i bladet, producerede indhold samt gennemlæste og rettede alt, der kom ind fra de andre skribenter. Og så havde jeg selvfølgelig det sidste ord (når jeg lige havde forhørt mig hos Carsten, som normalt står for redaktørrollen på magasinet.)

Og det er da et stort ansvar. For der sidder rigtig mange vandreglade mennesker derude i det danske land, som forventer at få et magasin med relevant, spændende og velskrevet indhold.

Alle hjulene skal køre – og det er mit ansvar

Jeg er blevet dus med Mediegruppens magasin-værktøj ’Storybox’, og har lært vigtigheden i at planlægge min tid samt det at uddelegere opgaver.

Sidst men ikke mindst er jeg blevet gjort opmærksom på, hvor vigtige alle i processen er, når vi laver et magasin; de skribenter, der leverer indhold, redaktionen der sidder i København bestående af udvalgte medlemmer fra Dansk Vandrelaug samt vores grafiker Mette, som tryller alle teksterne om til flotte artikler, som man har lyst til at læse.

At se det hele fra et andet perspektiv har været en virkelig god læring, som jeg vil tage med mig videre. Jeg lægger redaktør-kasketten på hylden for nu – lige indtil ALT for Damerne eller Euroman ringer og spørger efter mig.