Hvad er E-mail Marketing Automation?

23 marts 2018

Kristine K. Jørgensen

E-mailen er noget nær det absolut største aktiv enhver virksomhed har til rådighed i sin markedsføring. Men hvad gør det af forskel, hvis man ikke ved, hvad skal der til for at holde en høj konverteringsrate og få flere til at bide på krogen?

Lad os starte med marketing automation. Marketing automation er dit redskab til at nedbryde de digitale rammer og træde ind i en personlig dialog med dine kunder. Et software-system, som automatiserer din markedsføring og gør håndteringen af din eksterne kommunikation lettere – uden at modtageren føler, det kommer fra en eller anden robot i “cyberland”.

Kort sagt er marketing automation en løsning, som giver dig mulighed for at personalisere din kommunikation online, så du kan skabe flere konverteringer og opnå en større omsætning. Og så er det selvfølgelig automatiseret, så du slipper for at sidde som en høg over dine kampagner.

Så hvor kommer e-mail marketing ind i billedet?

Med e-mail marketing automation kommer du i dialog med dine kunder både før, under og efter et køb. Du er med hele vejen – helt inde i prøverummet og ud i købsbeslutningen.

Sådan kunne et automatiseret e-mail flow se ud:

  1. Du sender en invitation på e-mail til at downloade din seneste e-bog – målrettet en udvalgt gruppe af dine kontakter.
  2. Du sender en takke-mail til dem, der downloadede e-bogen.
  3. Et par dage senere sender du en opfølgende e-mail til den liste af folk, der downloadede din e-bog, hvor du eks. tilbyder dem en undersøgelse eller anbefaling vedr. emnet.
  4. Så snart en eller flere har downloadet undersøgelsen, skal salgsteamet have besked, så de kan følge op på disse personer. Det skyldes, at de sandsynligvis allerede er længere nede i købsprocessen, end resten af dine udvalgte kontakter.

Har du fx en kunde, som bed på din opfordring til at bestille en brochure for gardiner til solafskærmning, får du allerede her et praj om, hvor han/hun er i sit liv – og på sin købsrejse.
Det vil derfor give mere mening for dig at sende en opfølgende og personlig mail med “Den ultimative guide til solafskærmning” til netop denne kunde, end hvis du bare skulle sende den ud i det blå uden egentlig at vide, hvem den lander hos.

Er e-mail marketing automation det rigtige for dig?

I modsætning til automatisering af fremstillingsprocesser vil et software-system, som automatiserer din markedsføring, ikke gøre dit job irrelevant. Det vil gøre dig mere effektiv og frigøre tid til andre opgaver – og i sidste ende hjælpe dig med at nå dine mål hurtigere.

Desuden viser undersøgelser at interessen for at modtage e-mails med tilbud og kampagner er højere end nogensinde før.

Sidste år udgav Adobe nemlig en undersøgelse om e-mailens popularitet, som viser at omtrent 63% af forbrugerne synes, e-mails er den bedste måde at blive kontaktet på af virksomheder og brands.