Fra spirende journalistpraktikant til blomstrende redaktør

16 januar 2019

Clara Edgar Jakobsen

Den her video er ikke en Facebook-videoadd på 15 sekunder – så hold lige ud til slut – det er der de sjove fraklip kommer.

Efter vi filmede videoen, har Freja fået en fast aftale med Mediegruppen, som betyder, at hun arbejder for os to dage om ugen og tager turen til Vejle mindst en gang om måneden til stor glæde for sine chefer og kollegaer.

De resterende dage bruger hun på skolebænken på at gøre sin uddannelse ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole færdig. Det bliver et nyt kapitel i hendes liv og vores samarbejde, og derfor har hun også benyttet lejligheden til at se tilbage på de 18 måneder, hun har været praktikant, og hvad hun har lært. Freja fremhæver selv evnen til at have mange bolde i luften og at kunne skifte sprogbrug alt efter, hvem hun taler med, og at tilpasse artikler til målgrupper, som noget af det vigtigste hun har lært.

Siden hun startede 1. august 2017 er hun blevet kastet  hovedkulds ud i opgaver. For GLS-A, Visit Vejle, Lungenyt og Vandreliv, som hun senere blev redaktør på. Hun har kæmpet med søsyge på reportager, er blevet rørt af kilder og har fået en masse erfaring som journalist og hun ser frem til at få endnu mere.