At arbejde med storhed

31 januar 2018

Carsten G. Johansen

Man skal holde tungen lige i munden, når opgaven handler om et enestående talent, som søger adgang til millionstore sponsorbeløb. Sådan var vilkårene i arbejdet med racertalentet Christian Lundgaard PR-materiale.

Opgaven i sig selv var ikke en af de store

En seks-fløjet folder, som fortæller om motorsport-teamet Lundgaard Racing – i praksis de to talentfulde sønner af min barndoms racer-idol, rally-verdensmesteren Henrik Lundgaard. Både Daniel og Christian er nogle af deres generations største talenter bag rattet. Men selvom farmand Henrik har et imponerende netværk, er der hele tiden brug for ny kapital og nye sponsorer, når kursen er sat imod Formel 1.

Christian Lundgaard – en 17-årig knægt, som endnu ikke må køre alene i bil på landevejen – har fået hul igennem til helt unikke muligheder som en del af Renaults Formel 1-talentudvikling. Men hullet bliver mindre, hvis ikke pengene bliver ved med at strømme …

It’s just work!

Ikke tænke for meget over, at de store Formel 1-teams har et årsbudget omkring 3,5 milliarder kroner, at verdensmesteren Lewis Hamilton tjener 150 mio. kroner om året, eller at Christian Lundgaards talent er så iøjnefaldende, at Team Danmark støtter ham med rekordbeløb. Jeg skal jo også tænke på, at jeg har et begrænset antal arbejdstimer til at løse opgaven …

Sidste gang jeg arbejdede med en lignende præsentations-folder, handlede det om en efterskole – en sympatisk forretning med masser af talentfulde unge mennesker. Men alligevel.

Formel 1-kørere tager også deres kedeldragt på ét ben ad gangen – de er bare almindelige mennesker, og sådan er man nødt til at gribe opgaven an. En masse research og en masse samtaler med Henrik Lundgaard, noter på blokken og dialog med grafikeren om, hvordan præsentationen skal være.

”It’s just work”, som Andy Warhol sagde. Når du arbejder målrettet, sætter dine egne kompetencer i spil og holder fast, indtil du kan se, at resultatet er godt – så bliver det godt! Selvom du kan føle dig lille i forhold til den enkelte opgaves potentiale.

Og så lige se et par videoer på Youtube med Thorkil Thyrring, så man bliver bevidst om, at store ord aldrig har skadet en ambitiøs mand. Ros skader aldrig, heller ikke når man roser sig selv eller det produkt, man repræsenterer.

Med på sejrsskamlen

Lundgaard Racings præsentations-folder er et perfekt eksempel på, hvad det vil sige at være et lille tandhjul i et stort maskineri. Når Lundgaard junior står øverst på sejrsskamlen – uanset om det er Daniel eller Christian – tænker ingen på, at Mediegruppen engang producerede noget tekst og layout.

Men måske skaffede det sponsorkoncept, vi præsenterede, nogle af ressourcerne til den ekstra testkørsel, som gjorde forskellen for køreren på sidste omgang af det store løb.

Og selvom en opgave altid bare er en opgave – i rækken af opgaver … Selvom jeg altid gør mig umage med alle kunder …

Jeg siger ikke nej, næste gang jeg får chancen for igen at arbejde med storhed!