Vi deles om de gode fjernvarmehistorier

Når monopolet på fjernvarme med stor sandsynlighed bliver ophævet, stiller det krav til fjernvarmeselskaberne om at markedsføre sig selv. Med Mediegruppens abonnementstilbud, hvor vi deler historierne på tværs af selskaberne, kan I få en hel kommunikationspakke for færre penge.

08. juli 2019
Forfatter: Kristine Buske

Fjernvarme kæmper side om side med varmepumper, oliefyr, pillefyr og andre varmeprodukter om at varme forbrugerens hjem op. Og det er et benhårdt marked. Sådan kommer fremtiden til at se ud, når lovforslaget om at ophæve monopolet på fjernvarme med stor sandsynlighed bliver en realitet.

Det stiller nye krav til fjernvarmeselskaberne, der bliver nødt til at markedsføre sig selv.

”Fjernvarmeselskaberne bliver nu tvunget til at kommunikere. Selvom det ikke er noget, der får betydning i morgen, er det nødvendigt at være på forkant. For når den første kunde forsvinder, er det for sent. Så skal de enkelte kunder betale mere for at dække fællesudgifterne, og så begynder de også at skifte til billigere løsninger. Pludselig er der næsten ingen kunder tilbage,” siger Stig Matthes Caspersen, der er kontaktchef hos Mediegruppen.

Deleøkonomi giver mere kommunikation for pengene

Kravet om at kommunikere og markedsføre sit varmeselskab og hele fjernvarmebranchen giver en ekstra økonomisk post. Mediegruppen tilbyder fulde kommunikationspakker til fjernvarmeselskaber. Men det er ikke alle selskaber, der har råd til det. Derfor har vi sammensat tre forskellige abonnementstilskud med afsæt i en deleøkonomisk tankegang – tanken er at alle fjernvarmeselskaber skal have mulighed for god kommunikation.

“Konceptet bygger på fællesskab og deleøkonomi. Vi laver indhold, som kan bruges på tværs af selskaberne, så det bliver fem gange billigere, end hvis du skulle have et personligt kommunikationskoncept. Problematikkerne er ofte de samme hos de enkelte fjernvarmeselskaber. Derfor er det oplagt med et koncept, hvor vi kan hjælpe hinanden”

Vi skal fortælle de gode historier

Der er et helt enkelt greb, der er vigtigt i kommunikationen, hvis fjernvarme skal kunne klare sig mod pillefyr, oliefyr, varmepumper og andre konkurrenter: Vi skal fortælle de gode historier om fjernvarme. Historierne hænger næsten på træerne, så det handler kun om at fortælle dem rigtigt.

”Der er mange gode historier at tage fat på: Fjernvarme er en vigtig brik i den grønne omstilling, bl.a. er det muligt at udnytte overskudsvarme. Fjernvarme er en deleøkonomisk løsning. Fra forsyningssikkerhed til eftersyn og vedligehold gør fjernvarme det nemt for forbrugerne. Det er bare nogle af de historier, vi skal formidle til forbrugeren,” siger Stig Matthes Caspersen.

Del dette blogindlæg