Tak for rejsen, Mette

På mange danske arbejdspladser findes der en Mette. Hos Mediegruppen havde vi indtil mandag den 24. februar en helt særlig Mette. Mette Søberg. Det sidste års tid var Mette sygemeldt. Alligevel har hun været en vigtig del af holdet og ånden i huset. For Mette gjorde på sin helt egen og stille facon indtryk på os alle. Nu er hun her ikke mere.

26. februar 2020
Forfatter: Jacob Ejs

Hendes smil og strålende øjne har plantet sig hos hver og en af os. Vi vil huske hende som et fantastisk menneske og en kollega, vi altid kunne stole på.

Vores Mette var den, der hver eneste dag kl. 7 var klar ved skærmen som en af de første. Med sikkerhed – ligesom radioavisen. Sådan har det været siden 2002, hvor Mette kom med på holdet som en af husets første medarbejdere. Dengang var vi kun 6-7 stykker. Siden er familien vokset fra tegnestue til redaktion og digitalt hold. Vi talte ofte om Mette som den skarpeste grafiker nord for Ejderen – og syd for Kongeåen. For ingen var som Mette. Ikke bare hurtig – men også med præcision og sikker hånd. Lidt utålmodig og ikke til alt for meget privat snak, men med en ambition om at få tingene gjort.

Derfor fik Mette altid de sværeste opgaver. Dem, som krævede lidt ekstra. Det snakkede vi ofte om, når vi havde MUS-samtaler. ”Hvorfor er det altid mig, som skal løse de svære ting?” ”Fordi du er den bedste – og fordi det er det bedste for Mediegruppen.”

Den første opgave – for en isenkramkæde løste Mette i starten sammen med en kollega. Hurtigt tog hun over. Ikke for at tage opgaven og æren – men bare fordi hun kunne. Derfor blev det også hurtigt til nye opgaver. Designambitionen voksede – og Mettes viden, erfaring og knowhow vandt. Hver gang.

I begyndelsen havde Mette ikke en kæreste. Men så rykkede hun sammen med en fra gymnastikholdet. Morten. Bare de to, for Mette talte ikke så meget med, når de andre på kontoret talte om børn, madpakker og hverdagens udfordringer. Men en dag voksede Mettes mave, og verden blev større. Først med Ida og derefter Freja. To skønne piger med smil og strålende øjne, som vi altid vil kunne genkende. Sammen med Morten blev de kernen i Mettes liv. Så når dagen sluttede hos Mediegruppen kl. 15.00, hentede Mette pigerne, passede gymnastikken, huset og haven. En lille tryg oase, som hun skabte sammen med sin Morten.

Omkring sommeren 2018 fik Mette hovedpine. Den tog til og blev efterhånden mere og mere voldsom. Turen gik til lægen, til sygehuset og til specialisterne. En søndag morgen i november 2018 ringede Mettes mor. Dommen lød på kræft i hjernen. Den værste diagnose.

Det ændrede ikke Mette. Hun tog rejsen og kampen op. Med de mange behandlinger og turen til sygehuset. Og de hyggelige besøg hos os her i Mediegruppen. Mette sørgede for at være en del af holdet. Vi mærkede, at vi var vigtige for hende, som hun var vigtig for os. Glad kom hun med hjemmebagt kage og snakkede. Ikke så meget om sygdommen. For sådan var hun. Hang aldrig fast i det negative og spurgte i stedet med glæde i stemmen om hverdagen her hos os. Så vi mærkede ikke på Mette, at hun var syg, men vi vidste alle, at der var en risiko. Vi skrev ”sygemeldt” på hjemmesiden. For Mette var stadig en del af holdet, fordi vi troede og så gerne ville, at hun kom igen. Vi havde mail, programmer og adgange klar til næste uge, når Mette kom tilbage…

Det blev tid til årets juleafslutning fredag middag. Med mad, hygge og pakkeleg. Mens vi sad i køkkenet, kom en hilsen fra Mette. En lille video med tanker og ønsker om en god jul til os. Hun kendte jo datoen, traditionen og fællesskabet. Og var med.

Efter jul gik det desværre stærkt. Vi fulgte med – og Mette blev dårligere. I februar gik turen til hospice i Haderslev. Gode mennesker sørgede for, at Mette var i trygge hænder. Og vi tænkte, at det også var godt for Morten, pigerne og familien.

Mandag formiddag den 24. februar 2020 fik vi den triste besked fra Morten. Mette var sovet stille ind tidligt om morgenen. Et kapitel er slut. Et menneske er gået bort. En mor til to skønne piger. En hustru gennem et halvt liv. En datter og en særlig søster. En tæt veninde. En kreativ, effektiv og særlig skattet medarbejder hos Mediegruppen. En enestående kollega gennem 18 år – og en del af Mediegruppens DNA. Et medlem af vores familie. Mette blev kun 42 år. Hun efterlader os med undren, sorg og dyb respekt.

Vi ærer hendes minde …

Del dette blogindlæg