Sådan fanger du opmærksomheden på LinkedIn

Det er nu, du skal hoppe ombord, hvis du vil i front og blive set på LinkedIn. Derfor har vi samlet 5 gode råd til det gode LinkedIn-indlæg.

Du har måske længe tænkt, at LinkedIn ikke er værd at satse på. For er det ikke bare en platform til at søge nyt job? Sådan har det også været, men de seneste år, har mediet været i rivende vækst, og der er mange fordele – særligt i B2B sammenhæng – ved at holde sig aktiv på LinkedIn. Det hele starter med det gode LinkedIn-indlæg.

#1 Vil du ramme Hanne eller Lucas?

Inden du starter, er det en god idé at spørge dig selv, hvem du gerne vil ramme med dit indhold. Hvem skriver du til?

Når du skriver til en bestemt gruppe i dit netværk, vil du også skrive mere målrettet, og dit indhold bliver mere relevant og delbart, end hvis du skriver til hele dit netværk på LinkedIn.

#2 Er din målgruppe til is eller kage?

Næste step er at skrive indhold, der er relevant for din målgruppe. Tænk over, hvad du gerne vil opnå. Vil du inspirere dit netværk? Vil du skabe nysgerrighed? Vil du starte en debat eller udfordre holdninger?

Uanset, hvad dit formål er, kan du med fordel give dit indhold et twist eller tilføje lidt humor. Det virker rigtig godt til at skabe interaktion, og du opnår dermed en større rækkevidde.

Du må rigtig gerne tagge personer og virksomheder, når du nævner dem i dit indlæg og bruge relevante hashtags, der beskriver dit indhold. Det er også med til at øge din rækkevidde.

#3 Skab en forsidebasker

Uanset hvad du gerne vil opnå med dit indlæg, så tænk over overskriften. Det er det første, man læser, og overskriften skal derfor både skabe opmærksomhed og give læseren lyst til at læse videre.

Du kunne fx stille et spørgsmål, præsentere et dilemma eller skrive en teaser om noget, du undrer dig over. Lav gerne flere udkast til en overskrift og hør en kollega, hvad der virker bedst.

#4 Visuelle effekter tager føretrøjen i newsfeedet

Det første, man ser, når man scroller ned gennem sit newsfeed, er det visuelle. Derfor skal du bruge et billede, der vækker opsigt.

Billeder med mennesker virker rigtig godt, men det kan også være indhold med markante farver eller store bogstaver og tal. Husk på, at der skal være en sammenhæng mellem dit billede og dit tekstindhold.

#5 Spark liv i dit netværk

Det er en god idé at bede sit netværk tage stilling til det, man skriver om. Det kan være, du stiller et spørgsmål, hvor du ønsker interaktion. Eller måske du gerne vil have dem ind på din hjemmeside.

Du skal være tydelig omkring, hvad du gerne vil have dit netværk til at agere på. Inkludér fx et link til din hjemmeside eller opfordre dit netværk til at kommentere og tage stilling til et bestemt emne. På den måde øger du også din rækkevidde og kan nå ud til endnu flere.

Next step

Ja, det er meget fint med de råd. Men du har i virkeligheden brug for opbakning, hjælp til komme med de gode ideer eller lave dine opslag. Det hjælper Mediegruppen selvfølgelig gerne med. Måske I har brug for en workshop for at sætte jeres medarbejdere i gang? Måske I har brug for nogen til at eksekvere på alt det, I snakker som? Uanset hvad, er I altid velkomne til at skrive eller give os et kald.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”