Hvordan møder du dine kunder online?
Du har sat dine sociale kanaler op, og du har gjort dig umage med at beskrive udbyttet af din service. For du vil være sikker på at ramme noget, din målgruppe interesserer sig for. Men hvorfor er det så ikke altid nok?
Vi slås om opmærksomheden – alle gør. Og vi poster tusindvis af markedsføringskroner i medier og kanaler for at nå vores kunder, når de er allermest modtagelige for vores budskaber. Nogle går endda i panik og skyder annoncer afsted i alle retninger.
Sidstnævnte kan ikke betale sig. Ikke længere. Det første kan godt. Til dels.
Kundernes verden er blevet digital – det samme er vores. Så digital, at danskerne allerede i 2015 levede en tredjedel af deres vågne timer online. Sådan er det stadig i dag. Til gengæld er forbruget af video-streaming, radio- og musiktjenester steget med voldsom fart.
Langt de fleste virksomheder har en hjemmeside, og størstedelen af danskerne bruger Facebook dagligt. Derudover bliver andre sociale kanaler som YouTube, LinkedIn og Twitter også brugt i flæng. Så derfor er det naturligvis et oplagt sted at byde ind og være med i samtalen. Udfordringen er dog, at den direkte vej ikke altid giver den ønskede effekt.
Sender du fx kun tilbud og tomt indhold ud, gider kunderne ikke at høre efter – er du uheldig bliver de ligefrem trætte af dig. Brug i stedet din taletid på at underholde og tale om det, der interesserer dem – hjælp dem med at løse problemer.
Først arbejdede vi med traditionel reklame, så kom muligheden for at bruge personlige data til at pushe målrettede reklamer på sociale medier, og i de senere år har begreber som influencer marketing, storydoing og content marketing infiltreret måden at arbejde på.
For vi leder hele tiden efter et greb, et fænomen eller en metode til at komme omkring det problem, at vores kunder er blevet langt mere immune over for reklamer – end de har været tidligere.
Hvis vi skal have målgruppen til at rette sin opmærksomhed mod vores brands i dag, skal vi skjule vores intentioner og pakke dem ind i spændende indhold eller content, der lokker med søde dråber af noget bedre: ”10 smutveje til en slankere krop”, ”Gyldne råd til en stærk økonomi” eller ”5 tips til hvidere tænder”.
I grove træk: Vi skal hjælpe vores kunder med at løse deres problemer – ikke indlede samtalen med at holde tale for vores produkter.
At skabe godt og involverende content er en forudsætning for at blive hørt. Men er det nok kun at udarbejde en udbytterig og SEO-optimeret artikel – og smide den på bloggen? Nej. Den skal også distribueres og versioneres til alle de relevante kanaler, målgruppen er på – og ikke mindst det mindset læserne har, når de falder over den.
For der er forskel på, om vores kunder bruger et øjeblik på Facebook for at få tiden til at gå, eller om de graver internettet tyndt for ”Tips til stærke negle”. Din tekst, billede eller video bør derfor versioneres eller omskrives afhængig af, hvor de er og hvornår de er lydhøre for det, du vil have dem til at gøre.
Før du kan lægge en plan for dette, er du nødt til at kende din målgruppe og vide, hvem du taler til.
Udfyld formularen – så tager vi en hurtig og uforpligtende snak om, hvordan du kommer hurtigt ud over stepperne med din digitale markedsføring
Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.