Få klimaansvar ind i kernehistorierne

I Mediegruppen mærker vi tydeligt, at flere ønsker at tænke bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling ind i kerneforretningen. Og de vil fortælle om det omverdenen. Men det kan være vanskeligt at komme i gang.

Arbejdet med bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling har i løbet af kort tid bevæget sig fra nice-to-have til need-to-have. Investorer, kunder og offentligheden generelt vil have mulighed for at kigge langt ind i værdikæderne hos både private virksomheder, kommunerne og medlemsorganisationerne. 

Opbakning til mindre virksomheder

Ifølge en spørgeanalyse i DI’s Virksomhedspanel fra marts 2021 oplever 60 pct. af de adspurgte virksomheder allerede i dag stigende krav fra kunder og/eller investorer til, at de arbejder med bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsadfærd.

Et er kravene fra omverdenen. Noget andet er at komme i gang eller videre med rejsen. Noget Dansk Industri (DI) peger på kan være en udfordring – især for de mindre virksomheder. DI lancerede i foråret analysen ”Flere virksomheder skal fortælle om bæredygtighed”, og et af analysens hovedbudskaber var, at ca. halvdelen af danske virksomheder kommunikerer om bæredygtighed på deres hjemmeside. Men at de mindre virksomheder halter bagefter. 

Blandt virksomhederne med op til 50 medarbejdere kommunikerer 47 pct. om bæredygtighed på deres hjemmeside.

Tydeligt signal eller velbevaret hemmelighed 

I Mediegruppen tror vi på, at fortællinger forandrer verden, og vi har taget CSR-rejsen sammen med virksomheder, offentlige organisationer og ngo’er. Tilgangen er aktivistisk, agil og effektiv. Så alle kan være med og resultatet bliver en ny forretningsmodel, der sikrer fremtiden og giver et meget bedre perspektiv.

Vi tager processen videre, når vi har hjulpet med at kortlægge rejsen. Så̊ virksomhederne får skabt en ny fortælling, der er mere relevant, mere imødekommende og mere menneskelig. Så̊ potentialet bliver forløst og virksomhederne står stærkere, øger konkurrencekraften og forbedrer bundlinjen.

Økonomisk opbakning 

Der er lige nu hjælp at hente, så̊ bæredygtigheden, den cirkulære økonomi og den grønne omstilling bliver tænkt ind i forretningsstrategien.

Med et nyt tilbud fra Staten og Erhvervshusene kan virksomheder, der har op til 249 ansatte, nemlig få tilskud til udvikling af en grøn forretningsplan. Helt konkret kan man med modellen Grøn og Cirkulær Omstilling (GCO) få op til 90.000 kr. til at købe konsulentarbejde og -bistand. 

Interessant for virksomhederne. Og for Mediegruppen, fordi vi hver dag kæmper sammen med vores kunder for det bedre liv. Det kan vi, fordi vi gennem snart 25 år har fået en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø. Tre områder, der peger direkte ind i hele CSR-området. 

Med vores særlige indsigt og metode hjælper vi med at kortlægge alle de områder, hvor en virksomhed tager ansvar – eller måske skal til at tage ansvar. Vi tager med på rejsen fra ansøgning til kortlægning af mål og proces. Sammen med virksomhederne ser vi ind i klimaaftryk, energiforbrug og samfundsansvar. Virksomhederne skal bidrage med tid og mennesker og får os med som udviklere og konsulenter. Derudover er der sammen med os opbakning fra konsulenterne fra det regionale erhvervshus. 

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”