Samler du leads til din fremtidige markedsføring?

At generere leads er en svær disciplin, men ikke desto mindre nødvendig. I hvert fald, hvis du vil være sikker på at ringe til nogen i fremtiden, som er klar til at lytte – ja, som måske endda har ventet på dit opkald.

Let’s face it. Ingen vil være den virksomhed, der får Jens Jensen til at kløj’s i sin aftensmad af raseri, fordi man ringer for at give et godt tilbud. For der er ingen win-win i kold kanvas, overhovedet. Måske på den korte bane. Men hvem er interesseret i det?

”Du skal bare ringe til nok mennesker, så får du dit salg” fik jeg at vide, da jeg i mine spæde studieår sad som telemarketingsælger og ringede nervøst ud til hr. og fru Danmark med tre magasiner og en gave – som de i øvrigt nok aldrig fik brugt.

Så lad os vende disciplinen om og bruge kræfter på at lokke vores kunder ned i tragten med interessant indhold i stedet for at trække vores budskaber så langt ned over hovedet på folk, at de køber bare for at slippe.

Hvad er et lead?

Et lead er en person, som har sagt ”ja” til at følge din virksomhed eller produkt. På den ene eller anden måde. Det kan eksempelvis være gennem nyhedsbreve, formularer på dit website, online undersøgelser eller via et medlemskab i din shop. At samle leads er altså din sikkerhed for at vide, hvem du skal ringe til, hvornår du skal ringe, og hvad samtalen skal handle om.

Har du fx en kunde, som blev draget af din formular til at bestille en brochure for gardiner til solafskærmning, får du allerede her et praj om, hvor han/hun er i sit liv – og på sin købsrejse.

Det vil derfor give mere mening for dig at sende en opfølgende og personlig mail med ”Den ultimative guide til solafskærmning” til netop denne kunde, end hvis du bare skulle sende den ud i det blå uden egentlig at vide, hvem den lander hos.

Hvordan samler du folk op i en kampagne?

Lad os sige, du udvikler en kampagne til Facebook, som performer helt vildt godt og som sprænger alle rammer med besøgende på din landing page. Det er ret fedt. For så betyder det, at du har lavet noget, der virker, og som din målgruppe vil være med på – eller hvad?

Hvis det lykkedes dig at opsamle en række kontaktoplysninger, så står du tilbage med en masse data på de involverede personer. Men hvis du glemte at samle dem op på vejen, mistede du værdifulde data, som du kunne bruge til at udvikle din næste kampagne – med større succes til følge, sandsynligvis.

Derfor er det så uendeligt vigtigt at tænke rejsen ind i kampagnen, før du lancerer den.

Ellers risikerer du at sende tilbud og tomt indhold ud, som kunderne alligevel ikke interesserer sig for.

Sådan bygger du din kampagne op

Besøgende: En besøgende har opdaget din virksomhed gennem en af dine marketingaktiviteter – på din blog, dit website eller via dine sociale kanaler. Allerede her bør du møde vedkommende med et call-to-action.

Call-to-action: Et call-to-action – også kaldet CTA – er et billede, et budskab eller en knap, som beder vedkommende om at gøre noget – tilmelde sig, downloade en e-bog el.lign.

Landing page: Så snart den besøgende reagerer på dit call-to-action, skal du sende dem videre til en landing page, hvor der ligger en formular.

Formularer: Denne formular består af nogle felter, som den besøgende skal udfylde. En formular er typisk placeret på en landing page, men den kan faktisk implementeres på alle sider af dit website.

Tilbud: Sidst men ikke mindst er du nødt til at give den besøgende noget, som er af høj nok værdi til, at han/hun giver sine personlige data for at få det og altså konverterer til et lead.

Brug derfor leadgenerering til at skaffe nye kundeemner eller til at opbygge en god database af personer, som du kan sende relevant indhold til, så snart de er klar til at lytte.

Skal vi hjælpe dig med din digitale rejse?

Udfyld formularen – så tager vi en hurtig og uforpligtende snak om, hvordan du kommer hurtigt ud over stepperne med din digitale markedsføring.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”