Persona: Sæt ansigt på dine kunder

Hånden på hjertet: Ved du præcis, hvem der følger med i din hverdag og læser dine historier? Hvis ikke du har 100% styr på din persona og holder dig ajour med hendes eller hans verden, er svaret med stor sandsynlighed “nej”.

Nogle gange rammer man ikke helt rigtigt. Og det er også okay. Kommunikation er en proces med mange mellemregninger, som man er nødt til at lave, før man kan finde den rigtige løsning. Personaer er én af dem. Det er din metode til at finde ud af, hvordan du skal pakke dine budskaber rigtigt ind.

Din persona skal være tæt på virkeligheden

For at vide, hvilke knapper du skal trykke på, er du nødt til at forstå din reelle kunde helt ned på et personligt plan. Dvs. du skal have et billede af den person, du taler til – og med.

Ikke kunde, målgruppe eller udvalgte segmenter, men person – og gerne flere. Først derefter kan du inddele i kategorier og segmentere i målgrupper.

Spørg dig selv

  • Er det en mand eller kvinde?
  • Hvor gammel er vedkommende?
  • Gift, fraskilt, eneboer eller single?
  • Hvad interesserer vedkommende sig for?
  • Hvor er personen i sit liv?
  • Hvad søger hun eller han efter på nettet?
  • Hvilke sociale medier bruger hun eller han?

Så snart du har beskrevet, hvem du vil tale med, kan du fylde specifikationer på og gøre karakteren levende. Så levende, at du ved præcis, hvad vedkommende ville interessere sig for og reagere på af indhold.

Taler du til en ung kvinde, som lige har bygget hus med sin kæreste og venter en datter til foråret, er hun med stor sandsynlighed ikke på udkig efter indhold om ”Gode rejsemål til en billig påsketur med veninderne”. Hun vil nok hellere fanges af ”10 enkle idéer til det perfekte pigeværelse”.

Vi har udarbejdet et simpelt skema til at beskrive din persona, så du kan finde ud af, hvem du vil tale med – for derefter at blive klogere på, hvilken historie du skal fortælle.

Skab din egen persona

Download vores skema til personaer og bliv bedre til at forstå din reelle kunde helt ned på et personligt plan.

Skemaet er for alle, der arbejder med målgrupper og som har brug for at finde frem til bestemte personaer, der kan bruges som guide til at forstå købsrejsen.

OBS: Skab din persona i plenum med dit team. Så får du et bredere og mere repræsentativt billede af din persona.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”