Ny redaktør for Naturli: Trille brænder for sundhedsformidling

Uddannet sygeplejerske og 12 års journalistisk erfaring. Det var den kombination, der betød, at Trille Skøtt-Jensen blev valgt blandt næsten 70 ansøgere til stillingen som redaktør for Naturli og redaktionssekretær hos Forlaget Mediegruppen.

05. februar 2020

I 90’erne kørte TV2 en programserie, der hed ”Det syge væsen”. Dengang var Trille Skøtt-Jensen sygeplejerske, og hun følte sig provokeret af det udelukkende negative fokus, programmet havde på sygehusvæsenet. Det fik hende til at tage sagen i egen hånd. Hun søgte ind på Journalisthøjskolen i Aarhus, så hun kunne skrive de positive historier om dem, der tager sig af os, når vi bliver syge.

I 12 år har hun forsøgt at finde sine journalistiske ben at stå på. Hun har været omkring lokaljournalistik både som journalist, webredaktør og redaktionschef og har skrevet både de positive og negative historier om sundhed som freelancer. Da hun så stillingen hos Mediegruppen, var det drømmejobbet, der pludseligt dukkede op.

”Selvfølgelig hænger min interesse for sundhed sammen med min baggrund som sygeplejeske, men det skyldes især mit menneskesyn. Sundhed er relevant for alle, da det er en af de vigtigste faktorer, for at vi har det godt. Derfor glæder jeg mig til at få alle mine kompetencer og interesser i spil og lære endnu mere i et hus, der er eksperter i sundhedskommunikation,” siger Trille.

Første underskrift som Trille

Nogle ville måske studse over, at en kvinde på 50 år hedder Trille. Det er nu heller ikke et navn, hun er døbt. I virkeligheden blev hun døbt Henriette, men forklaringen på det sjældne navn ligger ikke i et besøg hos en numerolog. Hele sit liv har Trille været Trille. Det er hun blevet kaldt af sine forældre og alle andre omkring hende.

Derfor føltes det forkert, hver gang hun skulle skrive under med Henriette eller fik et brev i e-boks henvendt til et navn, hun ikke identificerer sig med. Sidste år skiftede hun officielt navn, og da hun skrev under på ansættelseskontrakten med Mediegruppen, var det første gang, at hun satte krusedullen med navnet Trille.

Privat bor Trille i Ry sammen med sin mand Peter og deres to små Bichon Havanais-hunde. Sammen har de datteren Juliane på 24.

Der er altid højt humør i Trilles selskab, og Mediegruppen glæder sig til at byde hende velkommen på holdet, hvor hun også skal hjælpe med at løfte magasinerne digitalt og på de sociale medier.

Del dette blogindlæg