Ny kreativ, kulturel content redaktør: Formidling handler for mig om at skabe værdi

Siden starten af april har vi haft Cecilie Asaa ombord i et barselsvikariat som content redaktør. Hun er bidt af content marketing og glæder sig til at skabe gode digitale resultater for Mediegruppens kunder.

Hos Mediegruppen har vi stærke holdninger til kommunikation og markedsføring. Det gælder også for vores nyeste fangst til holdet, 41-årige Cecilie Asaa.

”For mig handler kommunikation og formidling om at hjælpe andre mennesker og skabe værdi. Jeg kommer aldrig til at sidde med direkte salg og proppe noget ned i halsen på folk, de ikke selv ønsker”

– Fortæller Cecilie Asaa.

Cecilie har en humanistisk tilgang til arbejdet. Hun vil gerne have tunge tekster ned ad abstraktionsstigen og hjælpe med at gøre indhold forståeligt for modtageren.

”Jeg synes, det er spændende at arbejde med, hvordan man får rakt modtageren nøglen til at komme ind i et bestemt univers.”

Tiltrukket af det æstetiske

Cecilie Asaa er cand. mag i kunsthistorie og journalistisk formidling fra Aarhus Universitet, og netop kombinationen af de to retninger har givet hende stor værdi både menneskeligt og fagligt.

”Jeg har altid haft et godt øje til kunstverdenen, og samtidig har jeg været glad for at skrive og formidle.”

Hånd- i-hånd med mormor fik Cecilie åbnet øjnene for en verden af kunst og kultur, som ikke er blevet mindre med årene.

”Da jeg var yngre tog min mormor mig med på museer og til kulturarrangementer, og det, synes jeg, var dejligt, fordi det æstetiske tiltrak mig.”

Cecilie er glad for at tegne, har gennemført kreative kurser, spillet klarinet og har under et au pair-ophold i Paris haft årsabonnement til Louvre, men det har aldrig ligget i kortene, at hun skulle være kunstner – eller musiker for den sags skyld.

”Da jeg skulle vælge studie, ledte jeg efter en retning, hvor jeg kunne nørde kunst og samtidig formidle. Og så fandt jeg ud af, at man kunne læse kunsthistorie.”

Respons fra brugerne

Som suppleringsfag valgte Cecilie ikke overraskende journalistisk formidling, og kombinationen af de to fag endte med at blive billetten til drømmejobs som formidler i museumsverdenen hos blandt andet Kunsthal Aarhus og Skovgaardmuseet i Viborg. Med kunstformidling, faglige kataloger og omvisninger fik hun dog stillet sin kunstneriske sult og fik samtidig øjnene op for de kortere tekster og den hurtigere kommunikation på sociale medier med en mere direkte henvendelsesform.

”Jeg kan rigtig godt lide, at man digitalt kan se en effekt af det, man gør, nærmest med det samme.

Content marketing handler jo blandt andet om at tænke i, hvordan man får respons fra brugerne. Det er altafgørende at forstå målgrupperne og deres behov, og det driver mig som humanist.”

De sidste mange år har Cecilie jongleret med alt fra blogindlæg, nyhedsbreve og digital annoncering til kampagner, pressearbejde og sociale medier blandt andet for økonomiappen Spiir og for Museum Sønderjylland.

Vi bevæger mennesker

Hun er både pligtopfyldende og grundig og siger aldrig nej til en spændende udfordring. Dyder, som vi hos Mediegruppen værdsætter højt, og som helt sikkert har været med til at give hende kompetencer til at male med den brede digitale pallette.

Cecilie har længe haft et godt øje til Mediegruppen og skyndte sig at slå til, da chancen bød sig.

”Jeg havde kun hørt gode ting om Mediegruppen. Det er en meget interessant kundegruppe og mine nye kollegaer har en grundighed, jeg sætter pris på. Samtidig går redaktionen højt op i at formidle indhold, der bevæger mennesker, og det kan jeg let relatere til.”

Hjemmebane i Kolding

En gang imellem kan du være heldig at møde smilende Cecilie på de små spillesteder – ikke med klarinetten under armen, men derimod hendes musikermand, som ligesom Cecilie er glad for jazzmusik. Med to små børn finder man hende for tiden dog oftest hjemme på bopælen i Kolding til lyden af Minisjanguniverset og børnesnak eller i færd med at tegne med den ældste og danse med den yngste, som elsker musik.

Hvis du drømmer om at blive bedre til at tegne med blæk, eller ønsker at skærpe din virksomheds content marketing-indsats, så hold dig ikke tilbage med at hive fat i hende.

Stort velkommen til Cecilie!

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”