Mediegruppen har fået en Svend

Svendeprøven har hængt mig over hovedet i ca. 8 mdr. Men nu er det endelig overstået. Ja, det hele var faktisk overstået på 60 minutter – selvom det kun føltes som 10. Jeg var lykkelig og meget, meget træt.

15. juni 2018
Forfatter: Nanna Nør

Men jeg var glad. For da min familie endelig kunne få lov til at poppe champagnen og skråle tillykke med fyldte glas, var det med det flotteste tal på svendebrevet. Jeg fik nemlig 12!!

Svendeprøven

Svendeprøven var en hård nyser. Den bestod af fire opgaver, delt ud på de fire vigtigste kerneområder inden for Mediegrafiker-faget: Grafisk design, typografi og ombrydning, billedbehandling samt grafisk produktionsforståelse.


Den skulle laves ved siden af mit daglige arbejde som mediegrafikerelev og gav derfor ikke meget tid til alt det sjove. Jeg snakkede også med mine veninder om, at jeg ikke havde sovet de sidste mange måneder, hvortil en af mine veninder svarer ”jeg føler ikke, jeg har sovet siden januar”.

Men vi fandt de sidste kræfter frem og fejrede det med manér, selvfølgelig. Og nu er det overstået. Dejligt.

Min sidste opgave

Jeg vendte tilbage til Mediegruppen 10 kg lettere og med et smil op over begge ører. Nu var der en måned tilbage, og jeg fik lov til at være kreativ. Sådan rigtig kreativ – i helt barnlig forstand. For jeg fik lov til at tegne på væggen. Og jeg måtte næsten selv bestemme, hvordan og hvorledes.

Efter et par få skitser nåede vi til enighed på tegnestuen. Og vupti, så så man lige mig med nyindkøbte sorte tuscher og en fri hånd på væggen.

Nu er der så gået en lille uge, og jeg har krusedullet alt det, min krøllede hjerne kunne finde på. Min højre arm er blevet større end min venstre, og jeg kan ikke længere finde ”helligdage” på væggen. Så jeg må vel være færdig …

De fleste grafikere ville nok fortrække at sidde foran deres computerskærm, men ikke mig … jeg elsker at krusedulle og sætte streger. Og hey! Hvor tit får man lige lov til at tegne på væggene?

Del dette blogindlæg