Mediegruppen er repræsenteret ved årets Carbage Run!

Har du nogensinde hørt om Europas største gaderally-event, Carbage Run? Nej, det havde vi heller ikke. Men skæbnen ville, at vores redaktør Malenes søn skulle afsted. Så vi skulle da bidrage til eventyret – om ikke andet for at give lidt moralsk opbakning og medvind på vejen.

31. juli 2018
Forfatter: Kristine Jørgensen

Kig godt på bilen ovenfor. Det er en solid gammel Saab 900 (en af dem som man i gamle dage skulle være skolelærer eller medlem af FDM for at få råd til). I den sidder tre unge mennesker – Jeppe, Daniel og Emil. Den ene er vores chefredaktørs håbefulde søn. De skal køre ikke mindre end 3.000 km gennem Europa fra Tyskland til Spanien.

Mere kreativt end dyrt!

Hvad er Carbage Run, spørger du måske? Ja, selvom idéen minder om Gumball, er der millioner til forskel.

Det er kort fortalt et billøb med gamle biler (som i gamle, men ikke veteraner). Et ufravigeligt krav til bilen er, at den skal være mindst 15 år gammel (og så selvfølgelig synet). Derudover sætter deltagerne megen ære i at pynte bilen på både sære, sjove, men sjældent kønne måder.

MG-bilen med nr. 29 Team Kost er således en Saab 900i fra 1992 – holdbart design med masser af bagage og frække finesser (lidt ligesom os …).

Opgaveløsning fremfor fart

I modsætning til de fleste andre bilræs handler det ikke om at komme først, men om at udføre dagens opgaver korrekt og med kreativitet.

Turen for Carbage Run Scandinavia går i år fra Harz i Tyskland, ned gennem Schweiz, Italien, Frankrig og slutter i Spanien, hvor også de andre afdelinger af løbet (Holland og Tyskland) slutter af i fællesskab med en stor fejring.

Fortæller, bevæger og forbinder

Carbage Run kan måske mest af alt sammenlignes med en alternativ bilferie, hvor fokus er på at se og opleve nogle af Europas smukkeste landskaber, kombineret med interessen for motorer og lysten til at være sammen med andre.

Der skal laves noget hver dag, og der er konkurrence – men med respekt, humor og god tone. Og hvem kan dog ikke bakke op om det?

Carbage Run Scandinavia kører fra den 30. juli til den 3. August 2018 – følg med …

Del dette blogindlæg