Mediegrafiker in the making

Et blik for det visuelle udtryk og en kreativ tilgang til design. Johan Ejs skal fremover hjælpe Mediegruppen med at stile efter de bedste grafiske udtryk, så alle vores produktioner visuelt fortsat kan vidne om samme høje kvalitet som indholdet.

20. februar 2019
Forfatter: Anne Lottrup

Det er måske ikke nødvendigt at byde velkommen til Johan Ejs, vores nye mediegrafikerelev. Efternavnet Ejs er ikke til at løbe fra – han har haft en fod i døren fra barnsben, og kender allerede Mediegruppen og sine kollegaer, som ikke mærker, at han er chefens søn.

Et velkommen er dog alligevel på sin plads. Som led i mediegrafikeruddannelsen skal Johan i et år udfordres kreativt og arbejde side om side med husets grafikere.

Designorienteret barn

Johan har ikke altid været afklaret med præcis, hvad han ville, men han har længe vidst, at han ville arbejde med noget kreativt og visuelt. Der var godt nok også en barndomsdrøm om at blive fodboldspiller, men bold kan man også spille på hobbyplan. Hans hang til design kom til udtryk tidligt, ikke helt uden forældrenes indflydelse.

– Jeg er nok altid blevet påvirket på en eller anden måde. Som helt ung gik jeg allerede rundt og brugte mere tid på forsiden af en aflevering end på selve teksten, fortæller Johan.

Johan går efter at blive del af et arbejdsmiljø, der vil frem i verden. Det skal ikke nødvendigvis være inden for en bestemt branche, men at udfolde sin grafiske kreativitet i samarbejde med ambitiøse unge mennesker står på to do-listen. Og det må gerne være rebelsk – ungdommelige stilarter, skarpe farver og mønstre og måske endda med inspiration fra dekonstruktivismen.

Fritidsbold og onkelforpligtelser

Inden uddannelsesstart brugte Johan knap fire måneder på at rejse med en god kammerat fra handelsskolen. Sådan kom han forbi Asien, New Zealand, Hawaii og Canada, før han fandt fodfæste i Aarhus, hvor han i dag bor med sin kæreste, og i øvrigt har en stor del af sin vennekreds. Johan dyrker fitness og spiller stadig fodbold, når muligheden byder sig.

Der bliver også tid til familiens forhåbentligt kommende fodboldspiller – i hvert fald hvis onkel har noget at skulle have sagt. Johan har fået en nevø, der stadig er i sover-spiser-repeat alderen, men onkel glæder sig til, at den lille bliver klar til boldspil.

Nyt liv til personaleforeningen

Til årets julefrokost afgav Johan et løfte: Han vil tage en tørn i personaleforeningen. Han benægter ikke, at der muligvis har været en smule alkohol i blodet, da løftet blev afgivet, men ikke desto mindre er han klar på at tage teten.

Bowling, vinsmagning og dans er alt sammen helt fint, men Johan har også helt nye idéer. Vi kan se frem til glaspustning, keramik og måske endda fægtning – hvis vi tør.

Del dette blogindlæg