Kan 15 minutter om ugen give nyt perspektiv?

Hver fredag tager vi en pause fra arbejdet med tid til refleksion, samtale og fokus på de større perspektiver i verdenen omkring os.

31. juli 2019
Forfatter: Jacob Ejs

For et stykke tid siden besøgte Stig og jeg en af vores gode kunder og samarbejdspartnere, NGO’en ADRA, som arbejder med håb og udvikling for mennesker i Afrika og Mellemøsten. Vi kom i lidt for god tid, så da vi mødte op, spurgte de: ‘Vi skal lige til at tage hul på vores morgenandagt, vil I ikke være med?’ Tjoe, det måtte vi nok hellere. Så vi tog plads rundt om bordet.

Dagens agenda var en hilsen fra en af de udsendte medarbejdere og en række tanker om arbejdet, mennesker, udfordringer og muligheder. Andagten endte med en kort bøn, hvor tankerne gik til arbejdet, de udsendte og alle på holdet, som kæmpede for sagen. En stor oplevelse og en god mavefornemmelse, hvor vi gik derfra med et større perspektiv og mening med det, vi arbejder med.

På vej hjem tog en ide form: Sådan en andagt må vi også have. Tiden til at tale sammen om noget, der er større end hverdagen. Om det lidt store perspektiv, og om det nære. Om det, som vi tænker på, og om det, som udfordrer os. Om det vi laver hver dag – i en større sammenhæng.

Det blev til Fredagsrefleksion. 15 minutter hver fredag, hvor hele Mediegruppen samles, reflekterer og taler sammen om den store verden.

Vi har haft mange snakke om klima. Vi har lyttet til musik. Vi har lavet øvelser og sendt tanker om udviklingen i verdenen rundt om os afsted.

I huset skiftes vi til at sætte dagsordenen for refleksionerne, og vi kommer langt omkring. Sammen bliver vi lidt klogere og får mere at tænke over.

Fredagen inden ferien blev det til sommer-afslutning. Med fællessang fra kendte slagere til politiske sange (vi har jo lige fået ny regering).

Del dette blogindlæg