Hvem taler du til?

For at vide, hvordan du skal pakke dine budskaber ind, er du nødt til først at have et billede af den person, du taler til.

Ikke kunde, målgruppe eller udvalgte segmenter, men person – og gerne flere. Først derefter kan du inddele i kategorier og segmentere i målgrupper.

Spørg dig selv

  • Er det en mand eller kvinde?
  • Hvor gammel er vedkommende?
  • Gift, fraskilt, eneboer eller single?
  • Hvad interesserer vedkommende sig for?
  • Hvor er vedkommende i sit liv?
  • Hvad søger han eller hun efter på nettet?
  • Hvilke sociale medier bruger vedkommende?

Så snart du har beskrevet, hvem du vil tale med, kan du fylde specifikationer på og gøre karakteren levende. Så levende, at du ved præcis, hvad vedkommende ville interessere sig for og reagere på af indhold.

Taler du til en ung kvinde, som lige har bygget hus med sin kæreste og venter en datter til foråret, er hun med stor sandsynlighed ikke på udkig efter indhold om ”Gode rejsemål til en billig påsketur med veninderne”. Hun vil nok hellere fanges af ”10 enkle idéer til det perfekte pigeværelse”.

Start derfor altid med at beskrive, hvem du vil tale med – og find derefter ud af, hvilken historie du skal fortælle.

Nysgerrig? Bestil
vores nye magasin

Få inspiration til kommunikation og samtale med borgere og medlemmer. Bestil vores magasin, som udkommer primo januar 2021 og få nye perspektiver om borgerkampagner, samfundsudvikling og fastholdelse af medlemmer. Det nyeste nummer har temaet: ‘Den nye dagsorden’. Hidtil har vi skrevet det, som kunderne gerne vil have, men i forandringstider er der brug for strategisk tænkende kommunikatører, som kan hjælpe dem til at sætte en ny dagsorden. 36 sider, mere format og mere viden. 

Bestil det her

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”