Fjernvarmeværk: ”Vi skal have mere kommunikation i fremtiden”

Det er slut med olie og naturgas. Et nyt udspil fra regeringen lægger nemlig op til, at vi skal have mere grøn varme og dermed mere fjernvarme i de danske hjem. En plan, som Mediegruppen ikke kunne være mere enige i.

Men hvad har fjernvarme med os at gøre?

Hvis du ikke har lagt mærke til det, så har vi hos Mediegruppen over længere tid hjulpet fjernvarmeværker med at fortælle den gode historie om billig og bæredygtig varme. Det gør vi, både fordi vi gerne vil bidrage til mere grøn energi, men også fordi vi ser et stort behov for en opdatering og afstøvning af kommunikationen i fjernvarmebranchen. Et af de værker, vi samarbejder med, er Skjern Fjernvarme, som efter eget udsagn er blevet mere bevidste om at vægte kommunikationsindsatsen højere.

– Vi har været ude og gøre opmærksom på os selv med blandt andet pressemeddelelser og facebookopslag, og vi kan jo bare konstatere, at det virker, siger Heine Pedersen, der efterfølgende har oplevet henvendelser fra pressen og fra virksomheder, der ønsker at overgå til fjernvarme.

Små skridt i en kommunikativ retning

Med en historie, der går tilbage til 1950 og en fortid med tilslutningspligt til fjernvarme, har Skjern Fjernvarme ligesom så mange andre fjernvarmeværker mødt en udfordring med at få nye forbrugere. En udfordring som betyder, at de pludselig skal kæmpe for at få kunder. De kommer ikke længere af sig selv.

– Vi er så småt begyndt at få øjnene op for, at den eneste rigtige vej for fortsat at få flere forbrugere tilknyttet værket er ved at skabe mere kommunikation i fremtiden. Men det er noget helt andet, end vi er vant til at arbejde med, så det er lidt en udfordring for os, siger Heine Pedersen, der er uddannet teknikker og ikke vant til at have fokus på fortællinger.

Vi har så mange gode historier hos os, men det er ofte andre, der gør os opmærksom på dem. Jeg har for eksempel svært ved at flytte tankerne den vej og forestille mig, hvordan andre udefra ser organisationen. Som det er lige nu, er der helt klart plads til forbedringer.

Hvorfor ikke vælge fjernvarme?

Når en forbruger eller virksomhed skal tage en beslutning om, hvor deres varme skal komme fra, er det vigtigt at være synlig på deres hjemmebane.

Måske de tager en snak med banken om det økonomiske ved forskellige varmeformer. Hvorfor så ikke sørge for, at banken har et samlet overblik over priser for den lokale fjernvarme sammenlignet med andre opvarmningsformer?

Måske forbrugeren eller virksomheden opsøger viden om billig og klimavenlig varme i lokalområdet på nettet. Hvorfor så ikke sørge for, at fjernvarmeværket er noget af det første, der kommer frem på søgningen?

Måske de lokale ikke lægger mærke til, at der ligger et fjernvarmeværk i deres område. Hvorfor så ikke gøre det synligt i bybilledet med flotte folierede biler med værkets navn og en kort payoff?

Vi kunne blive ved.

Pointen er, at der er uendelige af muligheder og stort potentiale hos rigtig mange af de danske fjernvarmeværker for at øge bevidstheden og interessen for fjernvarme.

Mediegruppen er klar til at tage flere fjernvarmeværker med på en kommunikativ rejse. Er det noget, du vil høre mere om?

Kontakt Stig Caspersen på tlf: 6016 8185 eller mail stig@mediegruppen.net

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”