Derfor skal der levende billeder til levende historier

I medlemsbladet Lungenyt fortæller Lungeforeningen livsbekræftende historier om at have et meningsfuldt liv med sygdom i luftvejene. Men historierne bliver også fortalt med levende billeder på Facebook.

02. august 2018
Forfatter: Carsten G. Johansen

En god historie kan fortælles igen og igen. Og den kan fortælles på mange forskellige måder, uden at den mister sin værdi.

Artiklerne fra Lungenyt blev – ud over på magasinets sider – fortalt på Lungeforeningens website og på deres Facebookside. Men kun som tekst og foto.

Alle brugerundersøgelser viser, at vi elsker video, når vi er på Facebook. Derfor besluttede Mediegruppens redaktion for et par år siden at levere et ekstra produkt, når medarbejderen alligevel var på interview-besøg for at skrive til Lungenyt.

De første skridt

Konceptet er enkelt: Når interviewet er gennemført, ved journalisten godt, hvilke temaer der bliver vigtigst i artiklen. Frem med mobiltelefonen, tænd for videooptageren og stil 3-4 spørgsmål, som giver kilden mulighed for at fortælle om sin situation.

Gentag eventuelt videointerviewet. Måske formulerer kilden sig bedre i andet forsøg.

Og så er det hjem til computeren for at klippe de bedste citater ud. Mediegruppen har eksperimenteret med forskellige procedurer til efterbehandling af billederne og opbygning af filmen.

Vil systemet altid slås?

Hvis du er medlem af Lungeforeningen, vil du næste uge modtage årets andet Lungenyt direkte i din postkasse. Her vil du bl.a. kunne læse historien om Kim og Annette. Kim har lungefibrose og blev indstillet til en lungetransplantation for halvandet år siden. Mens Kim var syg af lungefibrose, forsøgte hans kone Annette at skaffe støtte hos det offentlige. Parrets oplevelser med de sociale myndigheder var ikke kun positive.Har du været i en situation, hvor du har haft brug for hjælp af de sociale myndigheder?https://www.lunge.dk/lungenyt-arkiv

Slået op af Lungeforeningen i Onsdag den 25. april 2018

Opskriften på en succes

Hemmeligheden bag det vellykkede og lærerige forløb kan deles op i tre tommelfingerregler, som altid er vigtige, når du kommunikerer digitalt.

  1. Tro på dine gode historier – når du har en god historie at fortælle, kan den fungere på alle platforme. Din opgave er at give den det rigtige udtryk.
  2. Kast dig ud i det – på digitale medier har alle bruger forståelse for, at man prøver sig frem. Så se at komme i gang (så du kan få vigtig erfaring)
  3. Brug erfaringerne til at skabe en skabelon – evaluér altid dit digitale produkt og genbrug den metode, som fungerede godt, næste gang du er i gang. Til sidst har du en skabelon eller arbejdsplan, som kan bruges hver gang.

Og hvis du ikke er sikker på, hvor meget du kan lære af dine erfaringer … så kig en gang på den første film, Mediegruppen lavede til Lungeforeningen.

Del dette blogindlæg