24. august 2018

Carbage Run – hvordan gik det så?

Mediegruppen havde jo støttet et bil-eventyr og fået sendt tre unge mænd afsted på en tur gennem Europa. Det noget alternative bilrace blev lidt af en oplevelse, hvor MG-bilen rent faktisk gennemførte – hvilket kan være noget af en præstation i sig selv …

Advarsel: Nedenstående blog er kun for folk, der elsker at blive klogere på, hvilke tossede ting, vi mennesker dog finder på, når vi har en interesse.

Vi har fået lov at plukke i Team Kosts dagbog fra årets Carbage Run Scandinavia.

Dag 0

Dagens eneste formål var at nå frem til start og check-in i Pullman City, Harz, Tyskland. Vi mødtes med en del andre deltagere lige syd for grænsen og fik lavet en ellers kedelig motorvejstur til konvojkørsel.

Da vi nåede frem til lejren var der meget stille, men senere blev der fyret op for diverse lys og gøjlerier.

Dag 1

Dagens rute gik fra Harz til en lejr ca. 100 km syd for Stuttgard. De første 400 km på turen var ikke de mest begivenhedsrige, men Saaben kom på prøve, da den skulle holde 110 km/t op ad nogle forholdsvis stejle bakker på motorvejen.

Med ca. 200 km tilbage, tog en ellers lidt kedelig dag en lidt for spændende drejning. Vi kunne høre, at udstødningen begyndte at støde mod vejen.

Efter en tur i Aldi – som havde en forfærdelig ind- og udkørsel – skete det: Udstødningen faldt fra hinanden! Emil prøvede at skrue den sammen igen, men da bilen jo ikke ligefrem er kørt ud fra forhandleren i går, knækkede et gevind.

Vi fandt en nødløsning med nogle strips. Det resulterede i, at den faldt fra hinanden igen, dog endnu værre denne gang. Aldrig har vi været så pinlige over at køre i en by – som i øvrigt var en miljøzone, vi ikke måtte køre i. Udstødningen slæbte hen ad jorden næsten 700 meter, til vi fandt et sted at holde. Et andet team havde tilbudt hjælp i gruppen på Facebook, og ti minutter efter kom de i en anden Saab (yeah) – en Saab 9-5.

De fik den fantastiske ide at tage deres gasgrill ud af bilen og lave toast, mens vi kørte til Tysklands svar på T. Hansen med deres chauffør. Da vi kom tilbage, sad de tre resterende således midt på cykelstien i campingstole og lavede toast på gasgrillen – midt i myldretrafikken. Cyklerne måtte kringle sig udenom, mens de fik toast, og vi lavede udstødning.

To til tre timer forsinket kom vi videre – motorvej og endelig i lejren kl. 22.

Dag 2

Vi havde overnattet i ca. 1 kilometers højde, hvilket gjorde, at vi fik en kølig nat med god søvn.

Planen var at følge et andet team udenom Schweiz, da politiet her ikke er videre begejstrede for bilerne. Næste lejr var desuden blevet flyttet fra Italien til Frankrig. Turen ud af Tyskland og til Frankrig bød på smukke alpeveje og et stop ved en tre kilometer lang rutsjebane, hvor man selv kunne styre farten.

Efter frokost, hvor vi fik kommunikeret os til en gang Pasta Carbonara på en lille fransk restaurant, deltes vore veje, så vi kunne komme på en mere udstødningsvenlig motorvej uden bump.

Vel ankommet til lejren i Beaujolais, Frankrig, røg den dog af igen. Denne gang fik vi lavet en lidt mere alternativ løsning ved at bore to huller i bunden af bilen, så vi kunne sætte udstødningen bedre fast med noget ståltråd.

Folk var meget interesseret i Saaben og ville også gerne stille værktøj og materialer til rådighed – et eksempel på den kultur og stemning, der hersker ved Carbage Run. Vi gik håbefulde i seng med tanken om, at udstødningen ville sidde ordentligt fast denne gang.

Dag 3

De første par timer på turens etape var stort set kun transport på motorvejen, men herefter tog det dog fart. Arrangørerne have lavet to ruter: en lang gennem nogle bjerge, og en kort på motorvej. Vi valgte selvfølgelig den lange gennem bjergene, hvilket vi havde på fornemmelsen ville sætte vores kreation med udstødningen på en prøve.

Landevejene blev smallere og smallere, og til sidst helt smalle. Vi begyndte at føle, at Saaben var lidt stor på disse veje, men den snak stoppede hurtig, da vi blev indhentet at en Cadillac.

Gennem en tunnel, som praktisk talt næsten ikke var en vej og uden lys, kom vores light-bar på toppen af bilen endelig til sin ret. På den anden side mødte os et fantastisk syn ud over bjergkæden.

Efter et stykke tid dukkede Cadillacen også op – den kunne kun lige knibe sig igennem tunnelen.

Nedturen bestod af hårnålesving, og så blev der ellers motorbremset hele vejen ned, så vores bremser fortsat virkede.

Vi kunne virkelig mærke, at vi har købt en bil uden aircondition, temperaturen havde sneget sig op over 36 grader, så vi overlevede med soltag og vinduer åben.

Lejren var sat op ved en ranch (med ordentlige bade og toiletter!) i Camargue, Frankrig, som vi nåede efter de sidste par hundrede kilometer på motorvejen.

Dag 4

Igen var det muligt at vælge mellem to ruter: En gennem en bjergkæde, og en nede ved vandet. Vi valgte igen at tage den lange gennem bjergene, men da vi var kørt forbi Montpellier, var vi kommet på afveje. Vi valgte i stedet den kortere rute, der var tættere på.

Her var vand og strand, som lokkede i de 36 graders varme.

Bagefter var det ren transport, kun lige afbrudt af den, efterhånden, obligatoriske reparation af udstødningen.

Nogle timer fra den franske grænse til Andorra, blev vi mødt af de første bjergveje, som indbød til fotoshoot af Saaben. Mens vi fik et par gode billeder, blev vi indhentet af andre deltagere, som vi kunne følges med til vores lejr.

Andorra var overraskende – bjerge, snoede veje og smukke udsigter. Vi vidste, at vi skulle sove i 2200 meters højde. Vi havde dog ikke forventet det syn, der mødte os, da vi nåede frem. Vi skulle sove på en racerbane ved navn Circuit de Andorra, som ligger på toppen af et bjerg.

Vi skulle overnatte med den tyske del af racet og i øvrigt tilbringe næste nat her også, da den oprindelige endestation i Spanien var aflyst, fordi ejeren ikke havde fået betalt turistskat.

Ændringerne i planerne faldt på et velkomment sted, da der blot var 17 grader på toppen af bjerget – dog måtte vi så leve med lidt tåge fra skyerne og tyskertechno som godnatsang.

Dag 5

Man skal ALDRIG sætte GPS til den korteste rute – forklaring følger …

Der var lagt op til en stille dag med to ruter, som sluttede tilbage ved udgangspunktet i Andorra. Vi begyndte på den korte rute ud af Andorra og ind i Spanien, hvor vi fandt hospitalsklovnebilen og en Volvo at følges med. Gruppen blev udvidet med tre biler senere – dog mistede vi klovnene.

Efter kørsel på nogle flere smukke veje blev vi enige om at finde tilbage. Dette mente de forreste skulle ske ad den korteste rute, som vi så fulgte.

Vi mødte hurtigt en mindre vej, men da vi fik at vide, at det kun var seks kilometer, fortsatte vi. Der gik ikke længe, før vejen blev til grus, og udstødningen faldt af, heldigvis var de andre hurtige til at stille værktøj til rådighed.

Vejene blev værre og værre – og vi begyndte hurtigt at sakke bagud – Volvoen blev trofast tilbage og hjalp os med at komme videre, selvom det var 9 km med maksimum 10 km/t.

Til sidst satte Emil og Jeppe sig i bagenden af Volvoen og guidede Daniel igennem – dette sparede også Saaben for unødig vægt. Efter et par timer mødte vi endelig en hovedvej.

Vi trillede stille og roligt tilbage mod Andorra, men pludselig begyndte Volvoen at lugte, larme og ryge fra motorrummet. Vi konstaterede hurtigt, at det var en startermotor, så den skulle skubbes i gang.

Det lykkedes os altså at komme tilbage til campen og gennemføre Carbage Run.

Det må siges at have været en oplevelse uden lige. Vi er stødt på problemer og udfordringer, men det er blev løst på alternative måder – og vi har mødt en masse flinke mennesker undervejs.

MG-bilen med nr. 29 Team Kost kom ikke med i opløbet om præmierne, men gennemførte, hvilket 30 biler ud af de 300 deltagende ikke kunne prale af.

På Carbage Run Scandinavia på Facebook, kan der ses endnu flere billeder og film fra de fem etaper.