Brug jubilæet til at genopfinde fortællingen om dit brand

Kommer man så langt, at man kan fejre jubilæum for sit brand eller virksomhed, skal man da gøre det. It’s kind of a big deal! Men er det nok kun at invitere kunder og samarbejdspartnere på boller og lagkage – eller bør man gøre noget mere?

Er jubilæet i virkeligheden ikke et gyldent øjeblik for at vise omverdenen, hvorfor man eksisterer? Ja, måske sågar at stille spørgsmålet til sig selv og sine medarbejdere. Kunne det ske, at man havde glemt sit formål et sted i støvede ringbind og gamle servere – eller at man bare aldrig fik det formuleret?

Fortæl din historie

Hvert brand eller virksomhed har en historie. En historie, der ligger til grund for alt det, den gør og står for i verden. Dens originale fortælling, DNA og nerve – alle komponenter, der er med til at differentiere virksomheden fra andre og gøre den til noget særligt. Men det er ikke alle, der lige gode til at huske sig selv på den. Eller få den fortalt.

Tænk på de ægtepar, der fejrer guldbryllup, barnets første år eller bedsteforældrene, der runder den halvfemsindstyvende fødselsdag. Den slags gæstebud er alle er funderet i noget større, og når vi fejrer de personlige jubilæer, styrker vi ikke kun historien om de personer, det handler om. Vi skaber også stærkere bånd for fremtiden.

På samme måde er det med dit brand.

”Fortæl din historie. Og hvis ikke du kender den, så skab den.”

Slå to fluer med et smæk

Jubilæet er en stor begivenhed og et ideelt middel til at nå både kunder og ikke mindst medarbejdere med det særlige ”why” og værdisæt, der danner ramme om hele virksomhedens eksistensgrundlag. Som den moderne marketing-guru ville pointere: Man markedsfører sig selv og sin forretning til potentielle og allerede eksisterende kunder. Men hvad med de interne kunder – medarbejderne. Hvor godt kender og udlever de brandets værdier?

Og så er der den del, der handler om jubilæets indhold. Slår man stort op, får man en glimrende mulighed for at fokusere på sit brands centrale budskaber, at reflektere over tidligere processer og lægge planer for fremtiden.

Hvor længe skal festen vare?

En jubilæumskampagne der markerer milepæle i virksomheden – som 10-års dagen for åbning af ny forretning, fejring af et musikalsk gennembrud eller stiftelse af virksomhed – minder kunderne om, hvor man kommer fra og hvad man har opnået.

Jubilæet kan skaleres op og ned efter behov. Nogle åbner dørene til en hyggelig eftermiddagsreception, andre forlænger festen med ugentlige jubilæumstilbud og så er der dem, der flår papiret af den store pakke og genopfinder sig selv i en 12 måneder lang jubilæumskampagne. It’s all up to you.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”