Bliv en mester i at skrive artikler til nettet

Halloooo. HEY KIG LIGE HER! Så fik jeg din opmærksomhed. Fedt. Nu skal du høre, hvordan … Vent … hæng på … Okay, bare svar på den messenger besked … Godt, du er tilbage. Nu skal du læse 2 minutter her for at blive klogere på, hvordan du skriver fængende tekster. Okay, du vil bare skimme igennem. Fint nok. Her har du 10 hurtige råd.

Flere tests bekræfter det, vi alle ved: Når vi læser på nettet, skimmer vi oftest teksten og stopper kun, hvis vi støder på noget, der virker interessant og relevant.

Er du stadig med? Og tænker du, at det er relevant for dig at blive god til at skrive læsbare artikler til nettet? Her får du 10 gode tips til, hvordan du fastholder læserens opmærksomhed i mere end ét sekund, så dit online-indhold bliver læst og skaber værdi.

1. En god overskrift er alfa og omega

Er din overskrift ikke fængende, er resten af din tekst næsten ligegyldig – for så er der ingen, der læser den.

2. Sørg for at have mange mellemoverskrifter i teksten

Din tekst skal være let at overskue, og indholdet skal være let at afkode. Læseren skimmer din tekst på overskrifterne og smutter videre, hvis den er uoverskuelig eller svær at forstå.

3. Inddel din tekst i små afsnit

Afsnittene skal kun omhandle ét emne. Ingen gider at læse en lang, tung bloktekst.

4. Din linktekst skal være beskrivende

Det er ikke længere nok kun at skrive ”klik her”. Brug forklarende linktekster, og fremhæv læserens udbytte som ”Få flere læsere og besøgende til din blog”.

5. Hvem taler du til?

For at vide hvordan du skal pakke dine budskaber ind, er du nødt til at have et billede af den person, du taler til. Ikke kunde, målgruppe eller udvalgte segmenter. Men person – og gerne flere.

6. Venstrestil din tekst

Alt andet end venstrestillet tekst er svært at læse på nettet. Vores øjne holder sig i venstre side af skærmen, så det er her, du skriver de ord, der skal fange læserens interesse.

7. Vær opmærksom på dit sprog og din skrivestil

Skriv gerne i talesprog og undgå fagsprog – når du ikke kan undgå det, så forklar kort og præcist. Det er altid en god idé at skrive i 2. person, fordi det er personligt og tager udgangspunkt i læseren. Vi taler til dig og ikke en eller anden han/hun.

8. Skriv altid kort og præcist

Din artikel behøver ikke at være mere end ca. 600 ord – det er nemlig den tekstmængde, som den typiske internetbruger læser, før de klikker videre.

Luft er også vigtigt! Hele siden skal ikke være plastret til med ord og informationer. Såkaldt ”white space” får elementer af teksten til at stikke ud og gør det mere læsbart.

9. Søgemaskineoptimér din tekst

Du kan benytte dig af Ubersuggest og dine kunders ofte stillede spørgsmål som inspiration. Tjek derefter ordene på Google Trend og se, hvor mange der søger på ordet. Søgeordet skal ind i teksten og må gerne optræde i artiklens titel, overskrift, URL eller på billedet. På den måde får din artikel en god placering på Google.

10. Lister og punkttegn er altid gode

Det gør en tekst overskuelig og let at komme igennem. Se selv, påstanden holder vand – hvis du stadig læser med…

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”