Velkendt ansigt bliver ny kommunikationschef i Mediegruppen

For mere end 10 år siden tog Mette den første freelance opgave hos Mediegruppen. Der gik nogle år, så blev hun kunde. Nu træder Mette helt ind i Mediegruppen som kommunikationschef.

Mette tilhører generationen, der husker, hvordan det var at vente på det håndskrevne brev. Fra pennevenner, der dukkede op ud af det blå, fra bedsteforældre, hvis sirlige skråskrift det tog timer at tyde og fra en far, der skabte rum for, at især fortællinger om kunst og kultur flyttede ind. Nå ja, så var der måske også et kærestebrev eller to.

Faktisk var det brevene med fortællinger om hverdagen, venskaber og virkeligheden, der drev Mette ind på universitet og ud som cand.mag. i Kommunikation og Retorik i 1996. Siden har fortællingerne været en drivkraft gennem mere end 20 års arbejde med kommunikation på bureauer, i en bank, egen business og senest konsulenthuset Public Funk.

Sætter nysgerrigheden fri

Vi skal længere tilbage end brevene for at få fat i det, der måske virkelig er Mettes passion – at spørge og lytte. Allerede som 5-årig fik hun smidt den kendte sætning i hovedet: ”Ja, hvis man ikke spørger, får man jo aldrig noget at vide”. Sagt med en smil, men måske ikke ment helt så positivt som den opfordring Mette hørte. En opfordring hun dog gerne giver videre:

”Vi skal tillade os selv at være nysgerrige. Især, når vi arbejder strategisk med fortællinger. Slipper vi fordomme og forventninger, kan vi sætte nysgerrigheden fri og oprigtigt gå på opdagelse i fortællingerne. Gennem dem har vi adgang til det betydningsfulde og kan skabe den overordnede fortælling, der favner det fællesskab, som er tilstede i og ud fra enhver organisation.”

Ud over fortællinger og nysgerrighed retter Mette også sit kommunikationsstrategiske blik mod relationer, fællesskab og de gamle grækeres retorik, der rummer redskaber til at gøre nutidens kommunikation knivskarp. Måske skal vi også fortælle, at der blandt Mettes feriebilleder er en skraldebil – ja faktisk flere. Et vidne om Mettes interesse for mennesker og miljø, der professionelt har ført til, at Mette lavede sin første affaldskampagne i 1997. Siden har hun stået bag flere fortællinger om madspild, genanvendelse og bæredygtighed for blandt andet danske kommuner.

Tango, teenagetid og ti år med yoga

Privat bor Mette i en 200 år gammel kaserne. Her samler køkkenets tre meter lange spisebord ofte flere end familien, der udover Mette tæller teenagerne Kamille, Augusta og Jonathan. Sidder Mette ikke ved spisebordet, er hun måske at finde i en yogashala eller en tangobule. Her sætter hun hjernen på standby og ser verden fra nye vinkler.

Udvikling og nye vinkler

Med et stærkt fagligt fundament og en lang erfaring med både private virksomheder, offentlige organisationer og nonprofit foreninger vil Mette komme til at stå i spidsen, når vi udvikler kommunikationsstrategier og skaber stærke fortællinger, der bevæger, forbinder og sælger. Med ansvaret for vores redaktionelle hold vil Mette derudover sikre, at vi eksekverer i tråd med strategierne.

Byd Mette Bernt velkommen.

Nysgerrig? Bestil
vores magasin med cases og fortællinger

Få inspiration til kommunikation og samtale med borgere og medlemmer. Bestil vores magasin, som udkommer primo januar 2021 og få nye perspektiver om borgerkampagner, samfundsudvikling og fastholdelse af medlemmer. Det nyeste nummer har temaet: ‘Den nye dagsorden’. Hidtil har vi skrevet det, som kunderne gerne vil have, men i forandringstider er der brug for strategisk tænkende kommunikatører, som kan hjælpe dem til at sætte en ny dagsorden. 36 sider, mere format og mere viden. 

Magasinet er gratis. Vi sender det direkte til din postkasse. Dine oplysninger bruger vi kun til at sende magasinet samt følge op på, hvorfor du fandt det relevant.

Bestil det her

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”