”Udsender pressemeddelelse, ringer tilbage om 30”

Når en historie pludselig brænder på for at komme ud til medierne, så ved vi, at timing er altafgørende. Kristine har klaret disciplinen mange gange. Alligevel pumper adrenalinen lidt ekstra hver gang, indtil hun trykker på send-knappen.

Klokken er 8:00 om morgenen, og jeg har lige modtaget tal fra min kollega Pia, som har knoklet hele aftenen for at få grafer og nøgletal klar fra en stor undersøgelse. Undersøgelsen har vi fået lavet for Danske Fodterapeuter. De vil gerne blive klogere på danskernes fodsundhed og skal bruge data til en større indsats. En indsats, der begynder med en pressemeddelelse.

Jeg kaster mig straks over tallene, hiver de mest relevante ud og kommer med forslag til vinkler, som Pia får godkendt hos kunden. Jeg gemmer også nogle vinkler til andre historier, som vi kan lave for Danske Fodterapeuter i den kommende tid.

Klokken 11 får jeg grønt lys til at skrive, og 12:20 har jeg udkast på en pressemeddelelse klar. Når en nyhed er aktuel, skal det nemlig gå stærkt. Meget stærkt. Artiklen skal godkendes af kommunikationskonsulenter, chef og formand før den kan sendes ud. Og den proces, skal der være tid til. 

Næste morgen sidder jeg klar ved mailen. Mens jeg løser andre opgaver, har jeg konstant et vågent øje. Medielisten er klar. De foreskrevne mails er klar. Pludselig får jeg det ventede go fra Danske Fodterapeuters formand. Og 1, 2, 3 – pressemeddelelsen er klar til at sende ud.

Mens jeg sidder og udsender pressemeddelelsen til de i alt 13 adresser, jeg har udvalgt, ringer en kollega. ”Udsender pressemeddelelse, ringer tilbage om 30”, får jeg skrevet i en SMS. For jeg ved, at timing er alt, og pressemeddelelsen kan ikke vente. Jo tidligere på dagen, historien kommer ud, jo større er sandsynligheden for, at medierne tager den med i dagens nyheder.

Bagefter falder adrenalinen til ro igen. Jeg er tilbage i rutinen med de mange, skiftende opgaver. Men altid klar, når en kunde igen ringer og skal have en pressemeddelelse hurtigt ud. 

Sådan udsender du en pressemeddelelse:

  • Medier: Udvælg de medier, der passer til lige netop din historie. Har du fx skrevet en historie om børneopdragelse, er det ikke Børsen, du skal sende til. Find de rigtige kontaktoplysninger. Gerne direkte til journalister, der før har skrevet inden for samme område.
  • Tidspunkt: Mange tror, at mandag morgen er det bedste tidspunkt at sende en pressemeddelelse, så de har det til mandagsmødet. Men nyhederne går stærkt i dag, og der er redaktionsmøde hver morgen. Derfor kan det være en fordel, at pressemeddelelsen ligger i indbakken inden klokken 8 om morgenen uanset ugedag.
  • Indhold: Lav en artikel, som medierne kan vælge at copy/paste, hvis de har lyst. Det handler om at gøre det så nemt for dem som muligt. Husk altid at sende billeder med. Og kontaktoplysninger, hvis de vil høre mere.
  • Mail: Lav en kort mail, hvor du opridser, hvad historien handler om, og hvorfor den er relevant. På den måde kan journalisterne hurtigt afkode, hvorfor de skal bringe historien.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”