Til kamp mod ligegyldigheden

De sidste 25 år har jeg arbejdet med reklame, markedsføring og kommunikation. Indimellem har jeg følt mig på det forkerte hold, fordi vi som branche også er kendt for at hjælpe vores kunder med at forføre folk. At få flest mulige til at se noget, gøre noget eller købe noget, som kan være ligegyldigt. Jeg tager det til mig og tænker, at vi kan vælge at blive kendt for noget andet og meget bedre.

Med sociale medier som Facebook og Instagram er det muligt at udkomme fra minut til minut – også med ligegyldigheder. Resultatet er, at midt i al snak om travlhed er vi ved at slide vores smartphones op sammen med vores liv og opmærksomhed på ting, som ikke skaber nogen væsentlig værdi. I mit billede ender det helt galt, når kæledyr, mode, sjove sketches og 5 sekunders Bumber Ads på YouTube stjæler billedet. Heldigvis ser der ud til at være et skifte på vej. Et skifte, vi som kommunikationsbureau kan være med til at påvirke, hvis vi vil – og det vil vi.

Mere end bare værdi for pengene

I Mediegruppen plejer vi at sige, at vi er bedre til at sælge perspektiv end vaskepulver. Vi har altid arbejdet ud fra et fundament, der hedder: Hvordan bevæger vi mennesker, så de skifter holdning, får nyt perspektiv, ser noget andet og flytter sig derhen, hvor de bliver klogere?

De spørgsmål stiller vi fortsat og svarene ændrer sig i takt med, at både medier og såvel den nationale som den globale dagsorden ændrer sig. Det går stærkt, og derfor ser vi som fagfolk, at virksomheder, offentlige organisationer og nonprofit organisationer mere end nogensinde før brug har for at kunne forstå: Hvem vi er og hvor vi kommer fra. Nødvendige spørgsmål for at kunne navigere.

Et folk, som ikke forstår fortiden, har ingen fremtid…“

Winston Churchill

Når det stormer ude i den store verden, har vi brug for at finde ind til kernen. Og lige nu blæser der nye vinde. Derfor skal vi allesammen navigere i, at der er en ny ånd og en ny opvågning i markedet. Et ønske om at fokusere på sammenhæng og det, som forandrer.

I Mediegruppen er vi glade for de nye vinde, fordi de passer som hånd i handske til vores ønske om at bevæge mennesker. Vi kipper med flaget for de store brands og virksomheder, der ikke alene taler om værdier men også om at være med til at skabe forandring i den verden, de er en del af. Om at bruge deres kerneforretning til at drive en samfundsagenda. Det betyder, at målet i bestyrelseslokalet skifter fra, at det kun handler om at tjene penge til at ville spille en større rolle. Der er fokus nu på noget større. Noget, som vi alle kan købe ind på og være med til at kæmpe for.

Fra ligegyldighed til aktivisme

Begrebet hedder Corporate Activism, som signalerer kampgejst, bevægelse og ja netop, at man er aktivistisk. Store internationale virksomheder og danske frontløbere har taget begrebet til sig. De har defineret, at de vil bruge virksomheden og deres indflydelse til at skabe forandring ved at:

  1. Tage grundlæggende stilling til, hvad de tror på, hvad de står for – og hvilken rolle, de vil spille i samfundet.
  2. Definere en samfundsambition.
  3. Bruge forretningen som løftestang til at skabe værdi for forretningen og for verden.
  4. Konkurrere ikke kun om at være bedst i verden, men også om at være bedst for verden.
  5. Tale højt om den forandring, de ønsker at skabe, også når det gør ondt forretningsmæssigt.

Til kamp mod ligegyldigheden

Ovenstående punkter er vigtige for os som kommunikationsbureau og den virksomhed, vi ønsker at være. Og vi oplever også, at de slår igennem hos rigtig mange af vores kunder, der netop gerne vil tale om deres fortid. Fordi de så bedre kan forstå, hvor de er, og hvor de skal hen.

Alt det betyder, at du i det kommende år vil møde en skærpet udgave af Mediegruppen. Vi vil til kamp mod ligegyldigheden. I kommunikationen og i markedsføringen. Vi vil slås for vores eget og vores kunders DNA og sikre, at vi går fra flest mulige kliks til mere sammenhæng og troværdighed. Vi vil slås for, at vi kommer til at tale om de store ting og om de små ting, som har betydning. Vi vil forbinde og gå efter de kunder, som vil mere end blot tjene kassen.

Vi retter blikket mod dem, som tør stå frem og tør tage stilling. Dem, som vil bruge deres virksomheder til at slå et slag for noget bedre og noget mere rigtigt. I hverdagen og på den store klinge.

Mere at tale om

Vi kommer til at bruge mere tid til at tale om retning – internt i Mediegruppen og sammen med vores kunder. Vi skal sammen sætte verden i perspektiv og finde ud af, hvordan det hænger sammen med produkter, brands, ydelser og hvordan vi alle kan tiltrække både medarbejdere og kunder på en ny og bedre måde. Der er ikke tale om et kvantespring, men netop om at bevæge – i en god retning. Og vi tror på, at vores kunder bliver mere synlige og også tjener penge med det perspektiv.

Der er meget at tale om.

Der er masser af kæmpe for.

Det bliver sjovt, og det bliver hårdt.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”