Mesterlæreplads med turbo og timing

Signe Godske har været grafikerelev hos Mediegruppen siden august. Og der har været tryk på! Som elev skal man både levere og lære på samme tid. Heldigvis er Signe gjort af et særligt modigt stof.

Signe har altid været selvstændig. Hun kan huske det fra folkeskolen, hvor læreren fortalte og fortalte, mens Signe faldt i staver. Hun ville hellere ud og lave noget. Bruge sine hænder og sin kreativitet. 

Med et CV, der både omfatter selvstændig virksomhed, en designuddannelse på TEKO, erfaring med markedsføring og et job i London, har hun ikke siddet stille. De næste tre et halvt år skal Signe være i mesterlære som grafiker hos Mediegruppen.

– Det er en fed følelse, når jeg har kæmpet for at lære noget håndværksmæssigt svært, og det til sidst går op i en højere enhed. Hos Mediegruppen er opgaverne meget alsidige, så jeg bliver hele tiden udfordret. Her er der ikke to dage, der er ens, siger Signe. 

En god kemi giver plads til læring

For Signe var det nervepirrende at skulle vælge den virksomhed, hvor hun skulle i mesterlære. Hun havde hørt historier om fejlslagne mesterlærerforløb, hvor virksomheden og eleven bare ikke matchede, når det kom til stykket. Den frygt fik hun manet til jorden.

– Jeg er under oplæring hos Camilla, der er super dygtig, og vi er i dialog flere gange om dagen. Det betyder meget, at kemien er god. Man skal kunne stille alle slags spørgsmål. Også de dumme, griner Signe. 

Nogle gange kan det føles lidt skræmmende at arbejde sammen med dygtige grafiske designere, der skal se tingene igennem før godkendelse. Samtidig er Signe glad for den faglige sparring, der også ser det høje faglige niveau som et incitament for at give sig 100%.

– På de virksomheder, jeg har arbejdet på førhen, har jeg enten været solo eller den eneste inden for mit fagfelt. Det er dejligt at være i dialog med de andre og lære af deres perspektiver, erfaringer, og løsninger. Det giver mig en bedre grundforståelse og faglig base. 

Det er en fed følelse, når jeg har kæmpet for at lære noget håndværksmæssigt svært, og det til sidst går op i en højere enhed

Fra værksted til kontor

Privat holder Signe af at forme og arbejde med træ. En hobby, hun deler med sin far, ligesom de deler værksted og begge er interesserede i at designe og skabe. Hun har lige købt hus i Fredericia sammen med sin kæreste, og med det er der også kommet en del projekter til. Et møbel til badeværelset, bejdsning af et spisebord og nye billedrammer, der skal bygges.

– Jeg er meget i gang, så nogle gange slapper jeg også bare af.  

Lang tradition for elever

Mediegruppen har løbende haft grafikerelever og journalistpraktikanter de sidste 25 år. Og det er der en god grund til.

– Vi har en lang tradition for elever i huset. Det er altid en rejse, hvor vi skal investere, men får meget igen. Vi gør det, fordi vi skal bygge fremtiden på nye talenter – og tage et samfundsansvar, siger direktør og partner Jacob Ejs.

Læs hele artiklen og om flere projekter i Mediegruppens nye magasin. Du kan også få hele magasinet tilsendt gratis her.

Nysgerrig? Bestil
vores magasin med cases og fortællinger

Få inspiration til kommunikation og samtale med borgere og medlemmer. Bestil vores magasin, som udkommer primo januar 2021 og få nye perspektiver om borgerkampagner, samfundsudvikling og fastholdelse af medlemmer. Det nyeste nummer har temaet: ‘Den nye dagsorden’. Hidtil har vi skrevet det, som kunderne gerne vil have, men i forandringstider er der brug for strategisk tænkende kommunikatører, som kan hjælpe dem til at sætte en ny dagsorden. 36 sider, mere format og mere viden. 

Magasinet er gratis. Vi sender det direkte til din postkasse. Dine oplysninger bruger vi kun til at sende magasinet samt følge op på, hvorfor du fandt det relevant.

Bestil det her

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”