”Jeg blev ikke set som praktikant – men som kollega”

Efter seks måneder siger vi et vemodigt farvel til vores kommunikationspraktikant Cecilie Agner. Et farvel, som binder sløjfe på et godt samarbejde. Her fortæller Cecilie, hvordan det har været at være en del af Mediegruppens hold, og hvorfor et farvel måske snarere betyder på gensyn.

Hos Mediegruppen har vi en lang tradition for at have praktikanter i huset. Fordi vi tror på fremtidens talenter. Så da Cecilies ansøgning landede i Mediegruppens indbakke tilbage i marts 2021, inviterede vi hende ind til en samtale om muligheden for at arbejde sammen. Midt i flyttekaos og coronakuller. Men samtalen gik godt. For nu siger kalenderen januar 2022, og Cecilie kan både tilføje studentermedhjælper og praktikant til sit CV.

– Da jeg var til samtale hos Mediegruppens kommunikationschef og praktikantvejleder, Mette Bernt, blev jeg hurtigt klar over, at Mediegruppen var et sted, jeg havde lyst til at være. Det skyldtes først og fremmest deres fokus på søjlerne sundhed, miljø og samfund. Men det, der overtalte mig, var den imødekommenhed, som jeg blev mødt med fra alle på holdet, da jeg trådte ind ad døren, fortæller Cecilie.

At udfordre sin faglighed

Kontrakten blev underskrevet i slutningen af marts, og den 2. august mødte Cecilie ind til sin første dag som praktikant. Fingrene fandt hurtigt tasterne, og to dage senere udførte hun sit første interview. Hele vejen igennem har Cecilie været nysgerrig og taget udfordringerne op. Som kommunikationsbureau har vi en bred kundekreds og får mange typer af opgaver ind ad døren. Her gælder det om at balancere kundens ønsker, målgruppens interesser og skarpe deadlines. En disciplin, som Cecilie hurtigt lærte at mestre.

– Som praktikant har jeg oplevet en stor alsidighed i mine opgaver. Jeg har lavet alt fra SoMe-opslag til artikler på web og i magasiner, pressemeddelelser, nyhedsmails og salgsbreve. Jeg har fået lov til at være med på workshops og kundemøder for at snuse til den mere strategiske del af kommunikationsfaget, siger Cecilie og tilføjer:

– Min faglige værktøjskasse er blevet brugt flittigt – og er nu udvidet. Før lå der måske en sav, en hammer og et søm. Nu ligger der også en papegøjetang, en skruetrækker og en tommestok.

Frihed under ansvar

Når vi tager imod praktikanter, sørger vi for sammen at skræddersy et forløb, som passer til deres ønsker og behov. For det skal være rart og lærerigt at komme på arbejde.

– Jeg har oplevet en stor medbestemmelse i forhold til mine opgaver. Jeg er ikke blevet tvunget til at lave noget, jeg ikke havde lyst til. Men samtidig har jeg skubbet til mine egne grænser og prøvet kræfter med forskellige greb og genrer, forklarer Cecilie og fortsætter:

– Mediegruppen har et arbejdsmiljø, hvor der er rum til at sige sin mening og diskutere på et fagligt funderet grundlag om valg af målgruppe, budskaber og andre strategiske overvejelser. Både Mette og de andre på holdet har lyttet til mig, når jeg har efterspurgt mere strategi, mere kundekontakt eller kreativt skrivearbejde. Jeg føler heller ikke, at jeg konstant er blevet kigget over skulderen og målt og vejet. Mine kollegaer har haft tillid til mine evner og selvstændighed.

Skrækhistorierne blev gjort til skamme

Når man vælger at investere i fremtidens talentmasse, har man et ansvar for at møde dem med respekt. Et ansvar for at introducere dem ordentligt til arbejdslivet. Et ansvar for at gøre dem til en del af holdet. Særligt, når mange studerende hører skrækhistorier om praktiktiden.

– Jeg har selv hørt om praktikpladserne fra helvede. Steder, hvor praktikanten kun laver kaffe, dækker op til chefens møder og skrubber toiletter. Jeg vil ikke sige, at jeg frygtede at starte i praktik, men jeg var bekymret for, om jeg fik lov til at få de opgaver, jeg var blevet lovet. Dén bekymring blev hurtigt gjort til skamme hos Mediegruppen, siger Cecilie og påpeger, at hun faktisk har lavet noget, der relaterer sig til hendes faglighed og uddannelse. Hver eneste dag i et halvt år. 

– Jeg har ikke følt mig som ’den lille, dumme praktikant’, der bare blev placeret ovre i hjørnet. Jeg blev inkluderet som en del af fællesskabet på lige fod med de andre på holdet.

Døren står på klem

De seks måneder er slut. Seks måneder, som er fløjet afsted. Heldigvis byder fremtiden på nye muligheder for Cecilie.

– Jeg har lært så meget. Alle de byggesten tager jeg med mig videre i mit uddannelsesforløb og i mine fremtidige jobs som kommunikatør, pressemedarbejder, tekstforfatter – eller hvad fremtiden bringer. Men døren til Mediegruppen er ikke lukket. Den står bare på klem.

Vidste du?

At vores digitale content redaktør Pia Baun og content- og magasin redaktør Kristine Buske i sin tid var praktikanter hos Mediegruppen.

Da Mediegruppen søgte nye kompetencer, og Pia og Kristine var færdig med deres uddannelse, blev det naturligt, at de fandt ”hjem” igen.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”