Hvad siger tidligere praktikanter om Mediegruppen?

Højt kvalitetsniveau, åbent arbejdsmiljø, læring og muligheden for at prøve kræfter med flere medier. Det er blot noget af det, som tidligere praktikanter siger om Mediegruppen. Vær med på en førstehåndsberetning direkte fra vores tidligere praktikanter lige her.

Cecilie Agner

– Kommunikationspraktikant fra september 2021 til januar 2022

Mediegruppen har et arbejdsmiljø, hvor der er rum til at sige sin mening og diskutere på et fagligt funderet grundlag om valg af målgruppe, budskaber og andre strategiske overvejelser. Jeg føler heller ikke, at jeg konstant er blevet kigget over skulderen og målt og vejet. Mine kollegaer har haft tillid til mine evner og selvstændighed.

Da jeg var til samtale hos Mediegruppens blev jeg hurtigt klar over, at Mediegruppen var et sted, jeg havde lyst til at være.

Det skyldtes først og fremmest deres fokus på søjlerne sundhed, miljø og samfund. Men det, der overtalte mig, var den imødekommenhed, som jeg blev mødt med fra alle på holdet, da jeg trådte ind ad døren.

Jeg har oplevet en stor medbestemmelse i forhold til mine opgaver. Jeg er ikke blevet tvunget til at lave noget, jeg ikke havde lyst til. Men samtidig har jeg skubbet til mine egne grænser og prøvet kræfter med forskellige greb og genrer.

Anne Lottrup

– Journalistpraktikant fra februar 2019 til september 2019

Du får ikke bedre kollegaer. Virkelig. Arbejdsmiljøet er så åbent, positivt og omfavnende. Men vi har også forventninger til hinanden. Praktikperioden er en læringsproces, og jeg blev altid mødt på mit niveau, samtidig med at der var løbende forventninger til mit arbejde og til min udvikling. Incitamentet virkede, og der var altid god sparring til rådighed.

Jeg er overbevist om, at den bedste læring finder sted, når man er omringet af dygtige og ambitiøse mennesker. Det var jeg i allerhøjeste grad hos Mediegruppen.

Mine arbejdsopgaver favnede bredt, så jeg fik lov til at prøve kræfter med mange forskellige aspekter af faget – og der var stor frihed til at vælge, hvilken retning jeg gerne ville i.

Mediegruppen stiler efter et højt kvalitetsniveau både for magasinernes indhold og deres udseende, så det er udbytterigt og også lækkert for læseren at få i hånden. Det giver plads til, at man kan – ja, skal! – være stolt af sine færdige projekter. Mediegruppen tør også have en holdning. Der er meget fokus på grøn omstilling og genbrug – og ikke kun internt. Det var så fedt at være en del af et hold, der vil inspirere andre.

Freja Dumont

– Journalistpraktikant fra februar 2017 til august 2019

Siden jeg startede hos Mediegruppen d. 1. august 2017 er jeg blevet kastet ud i et væld af forskellige opgaver – lige fra portrætter og reportager til videnskabelige artikler, nyheder og mere personlige blog-beretninger.

Jeg søgte i sin tid stillingen hos Mediegruppen, fordi de producerer en lang række magasiner.

Jeg har altid elsket de længere fortællinger, hvor der er tid og spalteplads til at lege med ordene og formuleringerne – og på Mediegruppen fik jeg virkelig lov til at forsøge mig med magasinjournalistikken. Jeg skrev for Mediegruppens tre egne magasiner; Naturli, Helse og Krop&Fysik og magasiner til forskellige kunder. Fx skrev jeg til magasinet ”Vandreliv” til medlemmerne af Dansk Vandrelaug og til GLS-A (arbejdsgiverforening for gartneri, landbrug og skovbrug). Til VisitVejle står vi for deres blog, og her blev jeg eksempelvis engang kastet ud i at lave en anmeldelse af Vejles nok uhyggeligste spøgelseshus, Dystopia, hvor jeg blev jagtet rundt af zombier og maskerede mænd med motorsave. SÅ – opgaverne er utroligt alsidige, og der er nærmest ikke den del af landet, jeg ikke har besøgt i min tid hos Mediegruppen.

Udover de alsidige og spændende opgaver, er kollegaskabet vigtig for, hvorfor jeg har været så glad for min praktiktid hos Mediegruppen. Til trods for, at det ofte går stærkt i hverdagen, er der altid tid til et grin og en lille hyggesnak med kollegaerne. Huset har 25 ansatte og jeg føler, at jeg kender alle virkelig godt, fordi alle er gode til at deltage i sociale arrangementer.

Så hvis du ønsker at blive udfordret i forskellige genrer og opgaver samtidigt i et dynamisk mediehus, bør du søge at komme ind som praktikant hos Mediegruppen.

Pia Smith Baun

– Kommunikationspraktikant fra januar 2016 til august 2016

Mediegruppen er et sted, hvor man virkelig får mulighed for at vande sine kompetencer og få dem til at spire. For mig har det betydet, at jeg er blevet skarpere på artikelskrivning, styring af sociale medier, webarbejde, nyhedsmails, planlægning og rapportering.

Det har givet mig en knowhow, som jeg har haft stor gavn af siden i andre jobs.

Efter jeg har færdiggjort min uddannelse, er jeg vendt ”hjem” til Mediegruppen igen, fordi det brede udvalg af opgaver og den altid glade stemning hos medarbejderne er svær at finde tilsvarende andre steder.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”