”Bruger du over 2 timer om dagen på at komme til og fra job?”

Det spørgsmål får Mediegruppens kommunikationschef, Mette Bernt, ofte fra venner og bekendte. Og ja, så lang tid bruger hun – og i de her dage går det op for hende hvorfor.

Ofte har jeg tænkt, at den største udfordring ved at have langt til arbejde er, at jeg skal forklare – eller måske nærmere forsvare – at jeg faktisk er ok med det. Forsøger mig med: ”Mine børn er nu så store, at jeg ikke skal hente dem i institution”, ”Jeg har virkelig spændende arbejdsopgaver”, ”Jeg har virkelig gode kolleger.

Lige nu ved jeg, at jeg aldrig mere behøver at bøvle med at finde det bedste forsvar. Mine børn bliver mere og mere voksne. Jeg har stadig mine spændende arbejdsopgaver. Men mine virkelig gode kolleger. For pokker. Dem mangler jeg i min hverdag. Lige nu.

Helt banalt – jeg beklager. Men jeg mærker bare, hvad fællesskabet betyder for mig i mit arbejdsliv. Måske værdsætter jeg hverdagen mere, fordi jeg er blevet ældre. Måske har jeg et efterslæb på det gode arbejdsfællesskab efter mange år som selvstændig. Eller måske er det bare fordi, arbejdsfællesskabet i Mediegruppen er noget ganske særligt.

Og ja, sådan oplever jeg det. Før jeg blev ansat for snart halvandet år siden, kom jeg af og til på besøg hos Mediegruppen. Fordi jeg arbejdede freelance på opgaver som selvstændig, fordi jeg var tilkoblet som konsulent fra en anden virksomhed og fordi, der var nogle gode eftermiddage med inspiration. Dengang observerede jeg, at jeg altid var glad, når jeg tog fra Mediegruppen. Drømmende kunne jeg sidde i bilen og tænke. Bare jeg arbejdede der. Jeg vidste ikke hvorfor. Følte mig blot godt tilpas. Sådan er det stadig.

I dag, hvor det er blevet mandag i Corona uge 02, går det op for mig, hvorfor jeg bruger mere end 2 timer om dagen på at komme på job. Det er ikke kun fordi, det er hyggeligt at mødes ved kaffemaskinen, snakke i frokostpausen eller hen over skærmen. Det er fordi, vi kan noget som hold. Det store hold og de små. På kryds og tværs – og altid afhængig af opgaven. Helt og aldeles professionelt og alligevel er det som om, at vi er i familie. Basen, hvor man føler sig tryg. Hvor man kan stå ved sig selv og sin faglighed. Sige sgu og for fanden. Det mener jeg ikke, og det mener jeg også. Skabe det som hold, der er umuligt at nå frem til alene. Det kan vi. Fordi vi taler sammen, tager tavlen i brug og lægger tingene ud på bordet. Flytter rundt, forfiner og finder nye veje.

Alt det prioriterer vi lige nu at holde fast i. Blot på afstand. Hver morgen kl. 8.15 linker jeg mig sammen med en del af flokken til morgenmøde. Vi koordinerer og kommer videre. Snakker sammen igen – også med de andre. På møder og mails, hvor vores kunder også kan være med.

Det fungerer digitalt. Fællesskabet. Det er uvurderlig vigtigt. Det er vores lim. Det er det, der gør os til Mediegruppen. Men du ved lige som jeg, at det er ikke det samme som at stå virkelig ansigt til ansigt. Og derfor ved du det også nu. Hvorfor jeg bruger mere end 2 timer om dagen på at komme til og fra job.

Få 20 nye
kommunikations
kollegaer uden at
ansætte en eneste

Mangler I en AD’er, digital markedsføringsspecialist eller tekstforfatter? Vi hjælper dig med at få hastighed på din kommunikation og markedsføring – på abonnement. Du får et helt hold i ryggen, har fuld kontrol over dit budget og en aftale, der kan skaleres.

Få kommunikation på abonnement

“Med en særlig indsigt i sundhed, samfund og miljø kæmper vi for det bedre liv”