Anne ved meget om whisky, mere om teater og alt om næsehorn

En vejlenser er vendt hjem. 1. februar blev Anne Lottrup en del af Mediegruppens kreative team som journalistpraktikant. Nu har vi 365 dage til at udfordre hende fagligt i øst og vest – og dét glæder hun sig til.

22. marts 2019

Annes journalistiske kald kom ikke til hende i vuggen, men hun har altid vidst, at hun vil skrive.

Også dengang E’erne havde en fire-fem streger og hendes længste litterære værk var en post-it-note til forældrene med de bedste grunde til, at familien skulle have hund. Kommunikationsgeni var hun måske ikke, men hund fik de.

Fra ferier kom hun hjem med notesblokke fyldt med observationer om de spændende folk, hun mødte, og de historier de fortalte om massemord på brevduer og livet som hjemløs i Athens armenske kvarter. Derfor var det ikke nogen stor overraskelse for venner og familie, da Anne i 2016 tog turen over Lillebælt med en hestetrailer fyldt med habengut – og hendes whiskysamling – for at læse journalistik på Syddansk Universitet.

En slags gensyn

Mediegruppen er helt nyt for Anne i arbejdssammenhæng, men det er ikke første gang vejlenseren stifter bekendtskab med kommunikationsbureauet. Som familiens efternøler var hun 4 år, da hendes storesøster fik et piccolinejob. Udenfor arbejdstid havde storesøster en enkelt gang en ekstra tjans. Til Annes store begejstring manglede Ejs-familiens sheltie, Mikki, hundepasning en weekend. Nu 23-årige Anne måtte være ærlig, da direktøren under samtalen spurgte, om hun kunne huske ham.

– Nej, ikke rigtigt. Men jeg kan godt huske Mikki.

Følg historien til dørs

Anne kommer til at arbejde med journalistiske opgaver i mange afskygninger. Hun skal udfolde de skriveegenskaber, hun har med sig, og gennem sparring fra ambitiøse kollegaer blive endnu skarpere og dygtigere, før hun skal tilbage på skolebænken.

Udover at blive en dygtigere journalist, ser Anne også frem til at kaste sig over de digitale platforme, som Mediegruppen varetager.

– Det bliver en udfordring, men jeg ser frem til at være med til udvikle indhold og strategier for de sociale medier. Der er en særlig glæde ved at følge en historie helt til dørs. Helt fra idéfasen til jeg kan arbejde med at optimere dens liv på vores sociale platforme.

Teaterentusiast, whiskysamler og dyreelsker

Når Anne kommer i gang med pennen på vores magasinproduktioner, vil hun blive klog på faggrupper og nicher, hun ikke har stiftet bekendtskab med endnu. Det med nicheviden kender hun dog til. Anne ved meget om whisky, mere om teater og alt om næsehorn.

Hun er ofte at finde i teatret, hvad enten det er som anmelder for Ungt Teaterblod, som del af Ungt Teater Vejles publikumsudviklingsindsats eller gennem sit deltidsjob som studentermedhjælp og Social Media Manager på Fredericia Teater. Nå ja, eller blot som menig teatergænger.

Del dette blogindlæg