“Alder er faktisk kun et tal”

Hvordan er det egentlig at være praktikant i en virksomhed som Mediegruppen, når man er alderspræsident – bare omvendt?

19. april 2018
Forfatter: Freja Dumont

Det kan jeg svare på! Jeg har nu været ansat i 9 måneder – og er dermed halvvejs i min praktik på Mediegruppen, før jeg bliver sluppet løs på Journalisthøjskolen igen.

”Jeg gik – desværre – glip af 80’erne”

”Guuuuuuuud, du kunne jo være min datter!” lyder det somme tider forfærdet fra nogle af mine kollegaer, når emnet alder bliver bragt på banen.

Jovist … jeg var da ikke var født, da mange af mine kollegaer dansede rundt til kodyle hits af Wham! og Roxette med permanentet hår, neonfarvet makeup og kulørte drinks. Jeg oplevede heller ikke Danmarks sejr ved EM i 1992, og jeg var kun tre år, da Storebæltsbroen åbnede i 1998.

– Men tro det eller ej, så kan vi godt være i samme rum alligevel. Faktisk hygger vi os meget, når vi drøfter verdenssituationen og vores forskellige erfaringer og holdninger til livet.

Mediegruppens monopol

I vores afdeling af Mediegruppen repræsenterer vi hvert vores ståsted og fase i livet – hvilket gør os til et stærkt og nuanceret panel, når vi på kontoret diskuterer dilemmaer i bedste ’Mads og Monopolet’ stil.

Vores monopol består af Kristine, der er i den fødedygtige alder, og Mia, som skal have aftensmaden klar klokken 18 til de små derhjemme. Charlotte render til Marius & Martinus koncerter med sine to piger, og Carsten skal til at vænne sig til søvnløse nætter, når hans 15-årige søn begynder at gå i byen.

Solveig er et sted, hvor hun kan tage på weekendture til Rom uden ”børnene”, og sidst men ikke mindst er der Stig, der har opnået titlen som ’farfar’. Jeg selv er 22 – snart 23 – år, studerende og er bosat i en lille lejlighed i Århus med min kæreste.

Vores forskellige ståsteder i livet gør, at vi komplementerer hinanden meget godt, når der skal rådgives i alt lige fra utilfredshed med kærestens indretning til problemer med en uretfærdig veninde.

Og nu skal det ikke lyde som om, vi kun diskuterer personlige dilemmaer på kryds og tværs af kontoret, når vi er på arbejde… Vi taler også om musik, film og serier – og ja, så arbejder vi selvfølgelig. Når chefen en gang imellem kigger forbi 😉

Del dette blogindlæg